Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати надзвичайно смачний і ніжний медівник із манним кремом.

Для приготування медового тіста "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • мед (гречаний) - 150 г
  • цукор - 80 г
  • вершкове масло - 100 г
  • сода харчова - 5 г
  • 2 яйця
  • борошно - 470 г

Для манного крему:

  • молоко - 650 мл
  • цукор - 150 г
  • 3 яйця
  • манна крупа - 100 г
  • вершкове масло 82% - 100 г
  • ванільний цукор
  • сметана 25-30% - 300 г

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська в сотейнику змішує мед, цукор, масло та прогріває цю суміш, помішуючи. Переливаємо медову масу в миску та даємо їй кілька хвилин охолонути. Після цього додаємо соду та перемішуємо, додаємо яйця, борошно та замішуємо тісто.

Готове тісто ділимо на девʼять частин: вісім - по 100 г, і одна - залишок. Кожен шматочок тіста загортаємо в плівку та відпраляємо в холодильник на годину.

Тим часом "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує манний крем. В сотейник наливаємо молоко. Окремо в мисці змішуємо яйця, цукор і ванільний цукор до однорідності.

Виливаємо яєчну масу в сотейник до холодного молока та перемішуємо. Далі додаємо манку і знову перемішуємо. Вмикаємо вогонь, варимо суміш до готовності манної крупи, постійно помішуючи, а потім знімаємо з плити.

Додаємо до гарячої суміші холодне вершкове масло, нарізане кубиками, та перемішуємо. Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська перекладає основу для крему в іншу ємність, щоб вона охолола, накриває харчовою плівкою в контакт і ставить у холодильник на годину.

На припиленому борошном столі розкачуємо тісто діаметром 23 см та викладаємо на пергамент, по всій поверхні робимо проколи виделкою та випікаємо коржі по черзі при 180 градусах з конвекцією по 3 хвилини. З гарячих коржів вирізаємо кола діаметром 22 см, а залишки лишаємо для декору.

Охолоджену основу для крему відправляємо в чашу комбайна та збиваємо кілька хвилин. Потім додаємо сметану, збиваємо ще 3 хвилини – і крем готовий.

Залишилося зібрати медівник. Для цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере форму діаметром 22 см, дно застеляє пергаментом і викладає коржі, перемазуючи кожен кремом. Зверху посипаємо торт крихтою та відправляємо в холодильник на 6-8 годин для просочення.

З готового торта знімаємо форму. Краї торту теж декоруємо крихтою.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ