Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати надзвичайно смачний і ніжний медівник із манним кремом.

Для приготування медового тіста "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • мед (гречаний) - 150 г
  • цукор - 80 г
  • вершкове масло - 100 г
  • сода харчова - 5 г
  • 2 яйця
  • борошно - 470 г

Для манного крему:

  • молоко - 650 мл
  • цукор - 150 г
  • 3 яйця
  • манна крупа - 100 г
  • вершкове масло 82% - 100 г
  • ванільний цукор
  • сметана 25-30% - 300 г

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська в сотейнику змішує мед, цукор, масло та прогріває цю суміш, помішуючи. Переливаємо медову масу в миску та даємо їй кілька хвилин охолонути. Після цього додаємо соду та перемішуємо, додаємо яйця, борошно та замішуємо тісто.

Готове тісто ділимо на девʼять частин: вісім - по 100 г, і одна - залишок. Кожен шматочок тіста загортаємо в плівку та відпраляємо в холодильник на годину.

Тим часом "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує манний крем. В сотейник наливаємо молоко. Окремо в мисці змішуємо яйця, цукор і ванільний цукор до однорідності.

Виливаємо яєчну масу в сотейник до холодного молока та перемішуємо. Далі додаємо манку і знову перемішуємо. Вмикаємо вогонь, варимо суміш до готовності манної крупи, постійно помішуючи, а потім знімаємо з плити.

Додаємо до гарячої суміші холодне вершкове масло, нарізане кубиками, та перемішуємо. Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська перекладає основу для крему в іншу ємність, щоб вона охолола, накриває харчовою плівкою в контакт і ставить у холодильник на годину.

На припиленому борошном столі розкачуємо тісто діаметром 23 см та викладаємо на пергамент, по всій поверхні робимо проколи виделкою та випікаємо коржі по черзі при 180 градусах з конвекцією по 3 хвилини. З гарячих коржів вирізаємо кола діаметром 22 см, а залишки лишаємо для декору.

Охолоджену основу для крему відправляємо в чашу комбайна та збиваємо кілька хвилин. Потім додаємо сметану, збиваємо ще 3 хвилини – і крем готовий.

Залишилося зібрати медівник. Для цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере форму діаметром 22 см, дно застеляє пергаментом і викладає коржі, перемазуючи кожен кремом. Зверху посипаємо торт крихтою та відправляємо в холодильник на 6-8 годин для просочення.

З готового торта знімаємо форму. Краї торту теж декоруємо крихтою.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Мобилизация многодетных: кто не избежит призыва в армию

Что делать с опавшими листьями осенью: полезные советы от садоводов

"Мертвец" неожиданно ожил на операционном столе: хотели вырезать сердце

Снег, громкие заявления и финал боевых действий: экстрасенс рассказала, какой будет зима в Украине

Все очень просто: в Украине придумали, как сделать минимальную пенсию в 10 000 грн

Как приготовить вкусные котлеты из грибов: подробный рецепт от "Мастер Шефа"

Epic Games Store запускает хэллоуинскую распродажу на самые страшные игры этой осентю

Многое сходится именно на 2025 год, - Александр Мусиенко о переговорах с рф и завершении войны

В обучении школьников требуют перемен: на что придется пойти

Как сохранить морковь на зиму: секреты опытных фермеров

Как бороться с сорняками осенью после сбора урожая: огородники дали важные советы

Перемирие, конфликт с регионами и мусульмане: экстрасенс рассказала, какой будет зима в россии

Повестки через "Укрпочту": украинцы не спешат появляться в ТЦК

Кадыров получил меткомбинат в Мариуполе как трофей, оттуда вывозят сталь, - WSJ

Мобилизация женщин: эксперт понял, какие задачи они будут выполнять в случае призыва