Мʼясо буде соковитим і ніжним: фіналіст "Мастер Шеф" показав, як правильно готувати яловичину

Мʼясо буде соковитим і ніжним: фіналіст "Мастер Шеф" показав, як правильно готувати яловичину

Фіналіст шоу "Мастер Шеф" Микола Люлько у себе в Instagram поділився з українцями рецептом правильного ростбіфа – неймовірно смачної запеченої яловичини.

"Страва, яка стане справжньою гастрономічною насолодою для кожного. Хрусткість, аромат та ніжне й соковите м’ясо! Готуємо разом це неймовірне англійське блюдо, що стане вашим улюбленим вже після першого куштування", – наголосив фіналіст "Мастер Шеф".

Щоб приготувати ніжний і соковитий ростбіф, "Мастер Шеф" Микола Люлько використовує:

  • 1,8 кг яловичої вирізки
  • 18 г солі
  • 40 г соєвого соусу
  • 20 г соусу ворчестер
  • 40 г олії
  • 25 г спецій до мʼяса

Спочатку треба підготувати мʼясо. Яловичу вирізку "Мастер Шеф" Микола Люлько зачищає від плівок, з усіх боків змащує сіллю, соєвим соусом і ворчестером, олією, спеціями та щільно перетягує кулінарною ниткою. Лишаємо мʼясо маринуватися на 2-3 години.

Замариноване мʼясо "Мастер Шеф" Микола Люлько обсмажує з усіх боків до золотистої скоринки або на добре розігрітій пательні, або на грилі. Після цього перекладаємо вирізку на деко та відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку.

Готовність ростбіфа найкраще визначати за температурою всередині мʼяса – вона має досягти 51-52 градусів, і після цього одразу дістаємо його з духовки. "Мастер Шеф" Микола Люлько наголосив, що поки яловичина відпочиватиме, температура всередині самостійно дійде до 58 градусів.

Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.

Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.

Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тимчасова допомога дітям: як оформити і скільки можна отримати в 2024 році

Астрологічний прогноз на 11 жовтня: що чекає на знаки Зодіаку в п'ятницю

Чому не можна залишати бардак вдома 11 жовтня і як зробити любовний амулет: прикмети та заборони на Пилипа

"Йде циклами, закінчиться все раптово": відомий астролог визначив, коли фінал війни

Тістечка з вишнею за унікальним рецептом: переможниця "Мастер Шеф" розкрила фірмовий секрет

Українцям з дітьми видають екстрену фінансову допомогу: як сім'ї отримати 54 тисячі

Як правильно обрізати плодові дерева восени: детальна інструкція досвідчених садівників

Уроки "Захист України" в українських школах: що там відбувається насправді

Найсмачніша пахлава з горіхами та медом: швидкий рецепт від "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як зменшити витрати на опалення: "Газмережі" дали поради на зиму

Які квіти вибрати для вирощування у теплиці: садівники поділилися секретом

Рахунки зростають, а субсидії немає: кому з українців не допоможуть погасити комуналку

Карта Диявола підтверджує нам, що це якийсь обман, - Тетяна Гай про північнокорейських військових

Медики б'ють на сполох через дітей: на що звернути увагу

Зима може бути м'якшою, ніж очікували: синоптики прогнозують несподівано теплі дні