На свято та до чаю: рецепт повітряного кексу з горішками без складнощів та дорогих продуктів
Цей горіховий кекс підкорить вас своїм насиченим смаком. Цей кекс можна їсти ложкою або приготувати для особливого випадку, детально розповіла Юлія Віліч в Instagram .
Інгредієнти:
- 140 г вершкового масла
- 190 г цукрової пудри (або цукру)
- 70 г фундучної або арахісової пасти
- 3 яйця
- 250 г борошна
- 12 г розпушувача
- 50 г подрібнених горіхів (фундук, арахіс, волоські горіхи)
Приготування:
Збийте м'яке вершкове масло з цукровою пудрою до отримання пишної світлої маси. Цей процес має тривати близько 5 хвилин. По одному додайте яйця, продовжуючи збивати суміш до однорідності.
Додайте фундучну або арахісову пасту в яєчно-масляну суміш і збийте до однорідного стану на низькій швидкості міксера.
Просійте борошно та розпушувач. Поступово додайте їх у суміш, продовжуючи вимішувати до отримання однорідного тіста. Наприкінці додайте подрібнені горіхи, акуратно перемішуючи їх із тестом з допомогою лопатки.
Змастіть форму для кексу вершковим маслом та присипте борошном. Викладіть тісто в форму, рівномірно розподіляючи його. Щільно викладіть тонкі шматочки яблук поверх тіста, не вдавлюючи їх дуже глибоко, щоб при випіканні вони залишалися на місці і не поглиналися тістом.
Випікайте кекс у заздалегідь розігрітій духовці при 175°C протягом 50-55 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою: вона повинна виходити сухою із центру кексу.