На свято та до чаю: рецепт повітряного кексу з горішками без складнощів та дорогих продуктів

На свято та до чаю: рецепт повітряного кексу з горішками без складнощів та дорогих продуктів

Цей горіховий кекс підкорить вас своїм насиченим смаком. Цей кекс можна їсти ложкою або приготувати для особливого випадку, детально розповіла Юлія Віліч в Instagram .

Інгредієнти:

  • 140 г вершкового масла
  • 190 г цукрової пудри (або цукру)
  • 70 г фундучної або арахісової пасти
  • 3 яйця
  • 250 г борошна
  • 12 г розпушувача
  • 50 г подрібнених горіхів (фундук, арахіс, волоські горіхи)

Приготування:

Збийте м'яке вершкове масло з цукровою пудрою до отримання пишної світлої маси. Цей процес має тривати близько 5 хвилин. По одному додайте яйця, продовжуючи збивати суміш до однорідності.

Додайте фундучну або арахісову пасту в яєчно-масляну суміш і збийте до однорідного стану на низькій швидкості міксера.

Просійте борошно та розпушувач. Поступово додайте їх у суміш, продовжуючи вимішувати до отримання однорідного тіста. Наприкінці додайте подрібнені горіхи, акуратно перемішуючи їх із тестом з допомогою лопатки.

Змастіть форму для кексу вершковим маслом та присипте борошном. Викладіть тісто в форму, рівномірно розподіляючи його. Щільно викладіть тонкі шматочки яблук поверх тіста, не вдавлюючи їх дуже глибоко, щоб при випіканні вони залишалися на місці і не поглиналися тістом.

Випікайте кекс у заздалегідь розігрітій духовці при 175°C протягом 50-55 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою: вона повинна виходити сухою із центру кексу.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Военнообязанным готовят новые штрафы: что изменится в ближайшее время

Пенсия от Польши и Украины на один счет: можно ли объединить стаж и получить больше

Астрологический прогноз на 6 октября для всех знаков Зодиака: узнайте, как лучше провести воскресенье

Чем нельзя хвастаться 6 октября и зачем сегодня считать орехи: приметы и запреты на Фомы

Человечеству грозит новый смертельный вирус: убивает за 9 дней

Домашняя фруктовая пастила: простой рецепт от шеф-повара Татьяны Литвиновой

Какие деревья нельзя сажать у себя на участке: важные советы

Аппетитные рыбные мафины: рецепт от звезды "Мастер Шеф", заменяющий привычные котлеты

Пять важных советов от опытных садоводов: как поливать сад и огород осенью

Будет еще дороже: сметана, сыр и другая "молочка" станет настоящей роскошью

Как обрезать сливу для щедрого урожая в следующем году: уловки садоводов

Ищете идеального мужа - это они: 2 знака Зодиака, с которыми мечтают быть многие, но есть сложность

Посылки с AliExpress станут роскошью: новые правила лишат дешевого шопинга

Курица в кляре с бататом: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал сытный ужин без хлопот

Простые уловки для пышного теста: как стать мастером выпечки за один день