Начинки багато не буває: простий рецепт макового пирога від судді "Мастер Шеф" Ярославського

Начинки багато не буває: простий рецепт макового пирога від судді "Мастер Шеф" Ярославського

Відомий шеф-кухар і ресторатор, суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачний український пиріг із маком.

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 550 г
  • молоко (ледь тепле) - 300 г
  • дріжджі свіжі - 25 г
  • цукор - 100 г
  • вершкове масло 82.5% - 40 г
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - дрібка

Для начинки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • мак - 200 г
  • вершкове масло 82.5% - 100 г
  • прянощі (кориця, сухий імбир) - за бажанням
  • цукор - 150 г
  • горіхи волоські - 150 г
  • груша уварена - 200 г (3 груші чистимо, нарізаємо дрібними кубиками та проварюємо з 70 г цукру)

Крім того, нам знадобиться 1 яєчний жовток + 20 г молока для помазки, а також 100 г сиропу (від уварювання груші).

У молоці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розчиняє цукор і дріжджі та лишає на 10-15 хвилин. Після цього додаємо яйце, перемішуємо, всипаємо борошно з дрібкою солі та замішуємо тісто.

Даємо тісту постояти 30 хвилин, а потім додаємо мʼяке вершкове масло та ще раз вимішуємо. Лишаємо тісто відпочивати ще приблизно на годину, щоб почало підійматися.

Тим часом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує начинку. Для цього мак спершу перетираємо в ступці або за допомогою кавомолки, далі додаємо воду в пропорції 1:1,5, всипаємо цукор, ставимо на вогонь та проварюємо (після закипання хвилин 15) до легкого загустіння.

Маку даємо охолонути. Після цього додаємо до нього мʼяке вершкове масло, а також ваніль за бажанням.

Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на дві частини, та на змащеній олією робочій поверхні розтягує кожну руками в великий прямокутник.

На тісто рівномірно викладаємо макову начинку, уварену грушу, подрібнені горішки та посипаємо спеціями для аромату, щільно загортаємо рулет, змащуємо його сумішшю жовтка з молоком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку з конвекцією на 25-27 хвилин.

Готовий маковий рулет, коли він ще гарячий, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить змастити зверху сиропом для солодкої глянцевої скоринки. Подаємо пиріг після того, як він остигне.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ