Начинки багато не буває: простий рецепт макового пирога від судді "Мастер Шеф" Ярославського

Начинки багато не буває: простий рецепт макового пирога від судді "Мастер Шеф" Ярославського

Відомий шеф-кухар і ресторатор, суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачний український пиріг із маком.

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 550 г
  • молоко (ледь тепле) - 300 г
  • дріжджі свіжі - 25 г
  • цукор - 100 г
  • вершкове масло 82.5% - 40 г
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - дрібка

Для начинки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • мак - 200 г
  • вершкове масло 82.5% - 100 г
  • прянощі (кориця, сухий імбир) - за бажанням
  • цукор - 150 г
  • горіхи волоські - 150 г
  • груша уварена - 200 г (3 груші чистимо, нарізаємо дрібними кубиками та проварюємо з 70 г цукру)

Крім того, нам знадобиться 1 яєчний жовток + 20 г молока для помазки, а також 100 г сиропу (від уварювання груші).

У молоці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розчиняє цукор і дріжджі та лишає на 10-15 хвилин. Після цього додаємо яйце, перемішуємо, всипаємо борошно з дрібкою солі та замішуємо тісто.

Даємо тісту постояти 30 хвилин, а потім додаємо мʼяке вершкове масло та ще раз вимішуємо. Лишаємо тісто відпочивати ще приблизно на годину, щоб почало підійматися.

Тим часом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує начинку. Для цього мак спершу перетираємо в ступці або за допомогою кавомолки, далі додаємо воду в пропорції 1:1,5, всипаємо цукор, ставимо на вогонь та проварюємо (після закипання хвилин 15) до легкого загустіння.

Маку даємо охолонути. Після цього додаємо до нього мʼяке вершкове масло, а також ваніль за бажанням.

Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на дві частини, та на змащеній олією робочій поверхні розтягує кожну руками в великий прямокутник.

На тісто рівномірно викладаємо макову начинку, уварену грушу, подрібнені горішки та посипаємо спеціями для аромату, щільно загортаємо рулет, змащуємо його сумішшю жовтка з молоком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку з конвекцією на 25-27 хвилин.

Готовий маковий рулет, коли він ще гарячий, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить змастити зверху сиропом для солодкої глянцевої скоринки. Подаємо пиріг після того, як він остигне.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ