Найкраще поєднання капусти та м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова зацікавила давнім рецептом бігусу

Найкраще поєднання капусти та м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова зацікавила давнім рецептом бігусу

Цього разу зірка "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова ділиться рецептом справжнього бігусу, традиційної зимової страви із Гуцульщини. Це поживна страва з насиченим овочево-томатним смаком, який, напевно, сподобається навіть тим, хто сидить на дієті.

Інгредієнти:

  • Свинина (не дуже пісна) – 250 г
  • Олія – 20 г
  • Цибуля – 200 г
  • Морква – 250 г
  • Мисливські ковбаски – 130 г
  • Томатне пюре – 200 г
  • Свіжа капуста – 300 г
  • Квашена капуста – 200 г
  • Картопля – 300 г
  • Вода – 700 г
  • Сіль – 13 г
  • Перець - 1/2 ч.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Інструкція з приготування:

Наріжте цибулю кубиками, а морква соломкою, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Розігрійте олію в казанку і обсмажуйте цибулю і моркву на середньому вогні протягом 10 хвилин, поки вони не стануть м'якими і злегка золотистими.

Наріжте свинину на дрібні шматочки і додайте в казанок до овочів. Збільшіть вогонь до максимуму і швидко обсмажуйте м'ясо, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло та рівномірно підрум'янилося.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, наріжте картоплю невеликими кубиками та додайте в казанок разом із нарізаними мисливськими ковбасками. Влийте 400 г води та зменште вогонь до середнього. Дайте суміші залишити 10 хвилин.

Після того, як картопля трохи провариться, додайте томатне пюре, сіль, перець, лавровий лист і ще 400 г води. Потім додайте квашену капусту і нашатковану свіжу капусту. Ретельно перемішайте.

Продовжуйте готувати бігус ще 30 хвилин на середньому вогні, допоки рідина майже повністю не випарується, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин