Найкраще поєднання капусти та м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова зацікавила давнім рецептом бігусу
Цього разу зірка "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова ділиться рецептом справжнього бігусу, традиційної зимової страви із Гуцульщини. Це поживна страва з насиченим овочево-томатним смаком, який, напевно, сподобається навіть тим, хто сидить на дієті.
Інгредієнти:
- Свинина (не дуже пісна) – 250 г
- Олія – 20 г
- Цибуля – 200 г
- Морква – 250 г
- Мисливські ковбаски – 130 г
- Томатне пюре – 200 г
- Свіжа капуста – 300 г
- Квашена капуста – 200 г
- Картопля – 300 г
- Вода – 700 г
- Сіль – 13 г
- Перець - 1/2 ч.л.
- Лавровий лист – 3 шт.
Інструкція з приготування:
Наріжте цибулю кубиками, а морква соломкою, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Розігрійте олію в казанку і обсмажуйте цибулю і моркву на середньому вогні протягом 10 хвилин, поки вони не стануть м'якими і злегка золотистими.
Наріжте свинину на дрібні шматочки і додайте в казанок до овочів. Збільшіть вогонь до максимуму і швидко обсмажуйте м'ясо, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло та рівномірно підрум'янилося.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, наріжте картоплю невеликими кубиками та додайте в казанок разом із нарізаними мисливськими ковбасками. Влийте 400 г води та зменште вогонь до середнього. Дайте суміші залишити 10 хвилин.
Після того, як картопля трохи провариться, додайте томатне пюре, сіль, перець, лавровий лист і ще 400 г води. Потім додайте квашену капусту і нашатковану свіжу капусту. Ретельно перемішайте.
Продовжуйте готувати бігус ще 30 хвилин на середньому вогні, допоки рідина майже повністю не випарується, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.