Найшвидша і найсмачніша: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася рецептом домашньої піци на дріжджах

Найшвидша і найсмачніша: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася рецептом домашньої піци на дріжджах

На цей раз зірка "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова ділиться рецептом найсмачнішої піци, яку можна приготувати в домашніх умовах, використовуючи базові продукти та звичайну духовку.

Інгредієнти (на три піци по 350 г):

  • Борошно - 600 г
  • Дріжджі сухі – 4 г
  • Вода крижана – 410 г
  • Сіль – 11 г
  • Цукор - 10 гр
  • Оливкова олія – 20 г
  • Томатне пюре – 200-250 г
  • Сир Моцарелла – 200 г
  • Листики базиліка для подачі

Інструкція з приготування:

У ємності змішайте борошно, що просіює, дріжджі, сіль і цукор. Додайте крижану воду та вимішуйте масу протягом 10 хвилин. Потім додайте оливкову олію і продовжуйте вимішувати ще 5 хвилин до одержання гладкого та еластичного тіста, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Розділіть тісто на три рівні частини, сформуйте з них кульки та покладіть у посуд із плоским дном. Накрийте посуд і надішліть тісто в холодильник на 4-8 годин для ферментації. За 30 хвилин до приготування дістаньте тісто з холодильника і дайте зігрітися до кімнатної температури.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, розігрійте духовку на максимальну потужність. Змішайте трохи рисового та пшеничного борошна для підпилу. Присипте лист пергаменту сумішшю рисового та пшеничного борошна.

Викладіть шматочок тіста на пергамент і обережно розтягніть його руками, уникаючи натискання на борт. Нанесіть томатне пюре на тісто. Посипте тертим сиром моцарелла.

Помістіть піцу в розігріту духовку і випікайте 10 хвилин до золотистої скоринки борту, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин