Найшвидша і найсмачніша: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася рецептом домашньої піци на дріжджах
На цей раз зірка "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова ділиться рецептом найсмачнішої піци, яку можна приготувати в домашніх умовах, використовуючи базові продукти та звичайну духовку.
Інгредієнти (на три піци по 350 г):
- Борошно - 600 г
- Дріжджі сухі – 4 г
- Вода крижана – 410 г
- Сіль – 11 г
- Цукор - 10 гр
- Оливкова олія – 20 г
- Томатне пюре – 200-250 г
- Сир Моцарелла – 200 г
- Листики базиліка для подачі
Інструкція з приготування:
У ємності змішайте борошно, що просіює, дріжджі, сіль і цукор. Додайте крижану воду та вимішуйте масу протягом 10 хвилин. Потім додайте оливкову олію і продовжуйте вимішувати ще 5 хвилин до одержання гладкого та еластичного тіста, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Розділіть тісто на три рівні частини, сформуйте з них кульки та покладіть у посуд із плоским дном. Накрийте посуд і надішліть тісто в холодильник на 4-8 годин для ферментації. За 30 хвилин до приготування дістаньте тісто з холодильника і дайте зігрітися до кімнатної температури.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, розігрійте духовку на максимальну потужність. Змішайте трохи рисового та пшеничного борошна для підпилу. Присипте лист пергаменту сумішшю рисового та пшеничного борошна.
Викладіть шматочок тіста на пергамент і обережно розтягніть його руками, уникаючи натискання на борт. Нанесіть томатне пюре на тісто. Посипте тертим сиром моцарелла.
Помістіть піцу в розігріту духовку і випікайте 10 хвилин до золотистої скоринки борту, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.