Найсмачніша страва для святкового столу: суддя "Мастер Шеф" Ярославський і Кацурін поділилися рецептом

Найсмачніша страва для святкового столу: суддя "Мастер Шеф" Ярославський і Кацурін поділилися рецептом

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський та ресторатор, музикант, чоловік Наді Дорофєєвої Міша Кацурін показали, як приготувати український різдвяний калач.

Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на два калача діаметром 26 см):

  • 550 г хлібного борошна
  • 300 г молока
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 40 г вершкового масла 82.5%
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 200 г маку
  • 200 г масла 82.5%
  • 10 г прянощів (кориця, імбир сухий та мускатний горіх мелені)
  • 200 г білого + 40г коричневого крупного цукру
  • 160-200 г журавлини

На «помазку» нам знадобиться 1 жовток і 20 г молока.

Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський у ледь теплому молоці розчиняє білий цукор і дріжджі, дає суміші постояти хвилин 10-15, щоб дріжджі активувались. Після цього додаємо борошно з дрібкою солі та вимішуємо тісто, даємо йому постояти в теплі хвилин 30, а потім додаємо мʼяке вершкове масло, знову вимішуємо та лишаємо на годину підходити.

Для приготування начинки спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перетирає мак у ступці або кавомолці, додає воду в пропорції 1:1,5, а також цукор. Ставимо га плиту, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин, щоб маса почала загусати, тоді знімаємо її з вогню та лишаємо охолоджуватися. До маку додаємо дуже мʼяке вершкове масло та перемішуємо.

Журавлину заливаємо окропом і одразу його зливаємо.

Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на дві рівні частини. Кожну розтягуємо руками на робочій поверхні, змащеній олією, щоб вийшов максимально великий і тонкий прямокутник. Рівномірно викладаємо макову начинку, посипаємо журавлиною, згортаємо щільний рулет та розрізаємо його вздовж. Потім, починаючи з середини, перекручуємо різаний рулет у «косичку», як на відео.

Викладаємо калач у круглу форму, а посередині ставимо чашку. Даємо тісту добре підійти, а потім змащуємо зверху яйцем, посипаємо крупним коричневим цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку в режимі конвекції на 25 хвилин.

Якщо у вас є прозорий сироп, наприклад, з грушевого варення, то "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить ним змастити ще гарячий калач, тоді зверху буде неймовірна глянцева скоринка. Коли калач охолоне, всередину ставимо свічку, яку запалюємо на Різдво.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Простий рецепт кексу "Зебра": десерт, який сподобається дорослим і дітям

Як покращити зір без операції: експерти назвали вітаміни, які потрібно пити

Чому помилки — це шлях до успіху: мозок можна натренувати, як м'язи

Тарологиня Олена Бюн розповіла, чи готовий Захід запросити Україну до НАТО: «Тут карти кажуть, що…»

Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача

Північнокорейські солдати на фронті: чим може відповісти ЄС і чи будуть війська НАТО в Україні

Контролер навідуватиметься частіше: в Україні посилять перевірки електролічильників

Рецепт шоколадних млинців від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: тонкі та дуже смачні

Стояли, чекали і занудьгували: дівчина знайшла чим зайняти свій рот із чоловіком у черзі

"Непросте випробування": військовий експерт розповів про те, як армія РФ штурмує Харківщину і які шанси на успіх у оккупантів

Перші снігопади: українці попередили про погоду

Михайло Шейтельман заявив, що солдати КНДР на війні в Україні – це не відчай кремля, а виклик для США

Політтехнологія чи реальні воєнні погрози: експерт розповів, чи вдарить Трамп по москві

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

"Потрібно утискати, де тільки можна": в одній з кав'ярень стався мовний скандал, який викликав бурхливу реакцію