Найсмачніша страва для святкового столу: суддя "Мастер Шеф" Ярославський і Кацурін поділилися рецептом

Найсмачніша страва для святкового столу: суддя "Мастер Шеф" Ярославський і Кацурін поділилися рецептом

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський та ресторатор, музикант, чоловік Наді Дорофєєвої Міша Кацурін показали, як приготувати український різдвяний калач.

Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на два калача діаметром 26 см):

  • 550 г хлібного борошна
  • 300 г молока
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 40 г вершкового масла 82.5%
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 200 г маку
  • 200 г масла 82.5%
  • 10 г прянощів (кориця, імбир сухий та мускатний горіх мелені)
  • 200 г білого + 40г коричневого крупного цукру
  • 160-200 г журавлини

На «помазку» нам знадобиться 1 жовток і 20 г молока.

Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський у ледь теплому молоці розчиняє білий цукор і дріжджі, дає суміші постояти хвилин 10-15, щоб дріжджі активувались. Після цього додаємо борошно з дрібкою солі та вимішуємо тісто, даємо йому постояти в теплі хвилин 30, а потім додаємо мʼяке вершкове масло, знову вимішуємо та лишаємо на годину підходити.

Для приготування начинки спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перетирає мак у ступці або кавомолці, додає воду в пропорції 1:1,5, а також цукор. Ставимо га плиту, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин, щоб маса почала загусати, тоді знімаємо її з вогню та лишаємо охолоджуватися. До маку додаємо дуже мʼяке вершкове масло та перемішуємо.

Журавлину заливаємо окропом і одразу його зливаємо.

Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на дві рівні частини. Кожну розтягуємо руками на робочій поверхні, змащеній олією, щоб вийшов максимально великий і тонкий прямокутник. Рівномірно викладаємо макову начинку, посипаємо журавлиною, згортаємо щільний рулет та розрізаємо його вздовж. Потім, починаючи з середини, перекручуємо різаний рулет у «косичку», як на відео.

Викладаємо калач у круглу форму, а посередині ставимо чашку. Даємо тісту добре підійти, а потім змащуємо зверху яйцем, посипаємо крупним коричневим цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку в режимі конвекції на 25 хвилин.

Якщо у вас є прозорий сироп, наприклад, з грушевого варення, то "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить ним змастити ще гарячий калач, тоді зверху буде неймовірна глянцева скоринка. Коли калач охолоне, всередину ставимо свічку, яку запалюємо на Різдво.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ