Найсмачніша страва для святкового столу: суддя "Мастер Шеф" Ярославський і Кацурін поділилися рецептом

Найсмачніша страва для святкового столу: суддя "Мастер Шеф" Ярославський і Кацурін поділилися рецептом

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський та ресторатор, музикант, чоловік Наді Дорофєєвої Міша Кацурін показали, як приготувати український різдвяний калач.

Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на два калача діаметром 26 см):

  • 550 г хлібного борошна
  • 300 г молока
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 40 г вершкового масла 82.5%
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 200 г маку
  • 200 г масла 82.5%
  • 10 г прянощів (кориця, імбир сухий та мускатний горіх мелені)
  • 200 г білого + 40г коричневого крупного цукру
  • 160-200 г журавлини

На «помазку» нам знадобиться 1 жовток і 20 г молока.

Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський у ледь теплому молоці розчиняє білий цукор і дріжджі, дає суміші постояти хвилин 10-15, щоб дріжджі активувались. Після цього додаємо борошно з дрібкою солі та вимішуємо тісто, даємо йому постояти в теплі хвилин 30, а потім додаємо мʼяке вершкове масло, знову вимішуємо та лишаємо на годину підходити.

Для приготування начинки спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перетирає мак у ступці або кавомолці, додає воду в пропорції 1:1,5, а також цукор. Ставимо га плиту, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин, щоб маса почала загусати, тоді знімаємо її з вогню та лишаємо охолоджуватися. До маку додаємо дуже мʼяке вершкове масло та перемішуємо.

Журавлину заливаємо окропом і одразу його зливаємо.

Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на дві рівні частини. Кожну розтягуємо руками на робочій поверхні, змащеній олією, щоб вийшов максимально великий і тонкий прямокутник. Рівномірно викладаємо макову начинку, посипаємо журавлиною, згортаємо щільний рулет та розрізаємо його вздовж. Потім, починаючи з середини, перекручуємо різаний рулет у «косичку», як на відео.

Викладаємо калач у круглу форму, а посередині ставимо чашку. Даємо тісту добре підійти, а потім змащуємо зверху яйцем, посипаємо крупним коричневим цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку в режимі конвекції на 25 хвилин.

Якщо у вас є прозорий сироп, наприклад, з грушевого варення, то "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить ним змастити ще гарячий калач, тоді зверху буде неймовірна глянцева скоринка. Коли калач охолоне, всередину ставимо свічку, яку запалюємо на Різдво.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Рецепт панкейков от "Мастер Шефа" Клопотенко: секретные ингредиенты придадут особый вкус

Как вырастить апельсин дома на подоконнике: самый простой метод

Простой рецепт кекса "Зебра": десерт, который понравится взрослым и детям

Как улучшить зрение без операции: эксперты назвали витамины, которые нужно пить

Почему ошибки – это путь к успеху: мозг можно натренировать, как мышцы

Таролог Елена Бюн рассказала, готов ли Запад пригласить Украину в НАТО: «Здесь карты говорят, что…»

Покаталась на лодке и осталась без попы: девушка теперь не сможет жить без калоприемника

Северокорейские солдаты на фронте: чем может ответить ЕС и будут ли войска НАТО в Украине

Контролер будет наведываться чаще: в Украине усилят проверки электросчетчиков

Рецепт шоколадных блинов от судьи "Мастер Шеф" Мартыновской: тонкие и очень вкусные

Стояли, ждали и заскучали: девушка нашла, чем занять свой рот с мужчиной в очереди

"Непростое испытание": военный эксперт рассказал том, как армия РФ штурмует Харьковщину и какие шансы на успех у окупантов

Первые снегопады: украинцы предупредили о погоде

Михаил Шейтельман заявил, что солдаты КНДР на войне в Украине – это не отчаяние кремля, а вызов для США

Политтехнология или реальные военные угрозы: эксперт рассказал, ударит ли Трамп по москве