Найсмачніший рецепт: суддя "Мастер Шеф" Ярославський поділився своїм секретом гарбузового супу
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати ідеальний гарбузовий суп.
"В осінньо-зимовий сезон я досить часто дегустую супи з гарбуза. І мене завжди накриває нестримним потоком солодкого смаку, що, звичайно, дещо заважає в гарбузовому супі. Та все ж одного разу мені вдалося знайти найсмачніший рецепт цієї страви, яким я із особливим задоволенням ділюся з вами! ", — радить суддя "Мастер Шеф" Ярославський.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 600-700 г печеного гарбуза
- 100 г цибулі
- 300 г консервованих томатів у власному соці Пелаті (або взяти вдвічі більше свіжих і бланширувати, щоб зняти шкірку)
- 20 г жовтої пасти каррі або суха суміш спецій
- гарбузове насіння, гарбузова олія
- олія для смаження і запікання
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить гарбуз, ріже його на довільні шматки, збризкує оливковою олією, посипає сіллю та свіжим чебрецем і відправляє в розігріту до 200 градусів духовку запікатися під фольгою або в рукаві протягом 30 хвилин. Потім прибираємо фольгу і печемо гарбуз ще хвилин 10, щоб він підсушився.
Цибулю нарізаємо та обсмажуємо до легкої рум’яності, додаємо томати і тушкуємо овочі 10 хвилин.
Додаємо до томатів із цибулею запечений гарбуз, а також овочевий бульйон або воду, доводимо до кіпіння.
Занурувальним блендером "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перетворює все в пюре, регулюючи густоту водою. В кінці додаємо сіль і пасту каррі за смаком.
Подавати страву найкраще гарячою, поливши гарбузовою олією та посипавши підсушеним гарбузовим насінням.