Навіть краще за звичайні: "Мастер Шеф" Ярославський розповів, як зробити соковиті рибні фрикадельки
Суддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував приготувати фрикадельки із риби разом із томатами.
Інгредієнти:
- 400 г віджатого філе мінтаю
- 75 г підсмаженої цибулі (або 150 г сирої)
- 50 г твердого сиру (за бажанням)
- 1 яйце
- Сіль перець
Для соусу:
- 100 г цибулі
- 2 зубчики часнику
- 30 г олії
- 200 г томатів у власному соку
- Сіль, перець, сухі трави
- 40 г вершків
- Зелень для подачі
Приготування:
Філе мінтаю готується з цілої риби або використовується готове. Видаляємо кісточки та зайву вологу, вичавлюючи через вафельний рушник, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
На олії обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору.
Змішуємо філе мінтаю з цибулею і пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо яйце, сіль, натираємо сир, ретельно вимішуємо фарш.
"Мастер Шеф" Ярославський ділиться, змащуємо руки олією та формуємо фрикадельки.
Для соусу обсмажуємо цибулю, додаємо часник, томати у власному соку, сіль, сухі трави, вершки та трохи води. Перемішуємо та доводимо до смаку, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Обсмажуємо фрикадельки, занурюємо в соус, накриваємо кришкою і гасимо 6 хвилин.
Повертаємо фрикадельки, поливаємо соусом і гасимо ще 6 хвилин.
"Мастер Шеф" Ярославський радить, подаємо швидко - посипаємо подрібненою зеленню.