Не гірше за медовик: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити солодкий торт із горіховою пастою

Не гірше за медовик: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити солодкий торт із горіховою пастою

Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася секретами приготування торта з горіховою пастою. Також "Мастер Шеф" Глинська дала кілька порад, які допоможуть робити частування простіше та швидше.

Інгредієнти:

Горіхове тісто:

  • 150 г яєць (3 шт)
  • 220 г цукру (8 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)
  • 200 г волоського горіха
  • Ванільний цукор
  • 300 г борошна (10 ст. л. з гіркою)
  • 10 г розпушувача (2 ч. л.)
  • сіль

Вершковий крем:

  • 600 мл молока (3 склянки, об'ємом 200 мл)
  • 20 г борошна (1 ст. л. без гірки)
  • 20 г кукурудзяного крохмалю (2 ст. л. без гірки + 1 ч. л. без гірки)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 80 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 300 мл вершків (жирністю 30-35%) (1,5 склянки, об'ємом 200 мл)

Горіхова карамель:

  • 150 мл вершків (жирністю 30-35%) (3/4 склянки, об'ємом 200 мл)
  • 120 г цукру (4 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)
  • сіль
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%) (1/2 пачки)
  • 100 г горіхової пасти (4 ст. л)

Інструкції:

Для горіхового тіста:

Збийте яйця з цукром до утворення пишної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Подрібніть волоські горіхи в блендері і додайте до яєчної маси.

Поступово додавайте ванільний цукор, борошно, розпушувач і сіль, перемішуючи.

Вилийте тісто у форму і випікайте в розігрітій духовці при 180°C протягом 30-35 хвилин.

Для вершкового крему:

У молоці розчиніть борошно та кукурудзяний крохмаль.

"Мастер Шеф" Глинська радить, у сотейнику змішайте молочну суміш, цукор і варіть до загусання.

Додайте вершкове масло і добре перемішайте.

Вимкніть вогонь і охолодіть крем.

В окремому посуді збийте вершки і повільно додайте їх в остиглий крем, перемішуючи.

Для горіхової карамелі:

У сотейнику розігрійте вершки, цукор, сіль та вершкове масло.

Варіть, поки|доки| суміш не стане карамельного кольору.

Зніміть з вогню і додайте горіхову пасту, добре перемішуючи.

Складання торта:

Покладіть перший корж на папір для випікання. Змастити шар вершкового крему. "Мастер Шеф" Глінська далі рекомендує повторити процес з коржами і кремом, що залишилися.

Полити торт горіхової карамеллю.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ