Не гірше за медовик: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити солодкий торт із горіховою пастою
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася секретами приготування торта з горіховою пастою. Також "Мастер Шеф" Глинська дала кілька порад, які допоможуть робити частування простіше та швидше.
Інгредієнти:
Горіхове тісто:
- 150 г яєць (3 шт)
- 220 г цукру (8 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)
- 200 г волоського горіха
- Ванільний цукор
- 300 г борошна (10 ст. л. з гіркою)
- 10 г розпушувача (2 ч. л.)
- сіль
Вершковий крем:
- 600 мл молока (3 склянки, об'ємом 200 мл)
- 20 г борошна (1 ст. л. без гірки)
- 20 г кукурудзяного крохмалю (2 ст. л. без гірки + 1 ч. л. без гірки)
- 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
- 80 г вершкового масла (жирністю 82%)
- 300 мл вершків (жирністю 30-35%) (1,5 склянки, об'ємом 200 мл)
Горіхова карамель:
- 150 мл вершків (жирністю 30-35%) (3/4 склянки, об'ємом 200 мл)
- 120 г цукру (4 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)
- сіль
- 100 г вершкового масла (жирністю 82%) (1/2 пачки)
- 100 г горіхової пасти (4 ст. л)
Інструкції:
Для горіхового тіста:
Збийте яйця з цукром до утворення пишної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Подрібніть волоські горіхи в блендері і додайте до яєчної маси.
Поступово додавайте ванільний цукор, борошно, розпушувач і сіль, перемішуючи.
Вилийте тісто у форму і випікайте в розігрітій духовці при 180°C протягом 30-35 хвилин.
Для вершкового крему:
У молоці розчиніть борошно та кукурудзяний крохмаль.
"Мастер Шеф" Глинська радить, у сотейнику змішайте молочну суміш, цукор і варіть до загусання.
Додайте вершкове масло і добре перемішайте.
Вимкніть вогонь і охолодіть крем.
В окремому посуді збийте вершки і повільно додайте їх в остиглий крем, перемішуючи.
Для горіхової карамелі:
У сотейнику розігрійте вершки, цукор, сіль та вершкове масло.
Варіть, поки|доки| суміш не стане карамельного кольору.
Зніміть з вогню і додайте горіхову пасту, добре перемішуючи.
Складання торта:
Покладіть перший корж на папір для випікання. Змастити шар вершкового крему. "Мастер Шеф" Глінська далі рекомендує повторити процес з коржами і кремом, що залишилися.
Полити торт горіхової карамеллю.