Не гірше за медовик: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити солодкий торт із горіховою пастою

Не гірше за медовик: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити солодкий торт із горіховою пастою

Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася секретами приготування торта з горіховою пастою. Також "Мастер Шеф" Глинська дала кілька порад, які допоможуть робити частування простіше та швидше.

Інгредієнти:

Горіхове тісто:

  • 150 г яєць (3 шт)
  • 220 г цукру (8 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)
  • 200 г волоського горіха
  • Ванільний цукор
  • 300 г борошна (10 ст. л. з гіркою)
  • 10 г розпушувача (2 ч. л.)
  • сіль

Вершковий крем:

  • 600 мл молока (3 склянки, об'ємом 200 мл)
  • 20 г борошна (1 ст. л. без гірки)
  • 20 г кукурудзяного крохмалю (2 ст. л. без гірки + 1 ч. л. без гірки)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 80 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 300 мл вершків (жирністю 30-35%) (1,5 склянки, об'ємом 200 мл)

Горіхова карамель:

  • 150 мл вершків (жирністю 30-35%) (3/4 склянки, об'ємом 200 мл)
  • 120 г цукру (4 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)
  • сіль
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%) (1/2 пачки)
  • 100 г горіхової пасти (4 ст. л)

Інструкції:

Для горіхового тіста:

Збийте яйця з цукром до утворення пишної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Подрібніть волоські горіхи в блендері і додайте до яєчної маси.

Поступово додавайте ванільний цукор, борошно, розпушувач і сіль, перемішуючи.

Вилийте тісто у форму і випікайте в розігрітій духовці при 180°C протягом 30-35 хвилин.

Для вершкового крему:

У молоці розчиніть борошно та кукурудзяний крохмаль.

"Мастер Шеф" Глинська радить, у сотейнику змішайте молочну суміш, цукор і варіть до загусання.

Додайте вершкове масло і добре перемішайте.

Вимкніть вогонь і охолодіть крем.

В окремому посуді збийте вершки і повільно додайте їх в остиглий крем, перемішуючи.

Для горіхової карамелі:

У сотейнику розігрійте вершки, цукор, сіль та вершкове масло.

Варіть, поки|доки| суміш не стане карамельного кольору.

Зніміть з вогню і додайте горіхову пасту, добре перемішуючи.

Складання торта:

Покладіть перший корж на папір для випікання. Змастити шар вершкового крему. "Мастер Шеф" Глінська далі рекомендує повторити процес з коржами і кремом, що залишилися.

Полити торт горіхової карамеллю.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ