Не лише смачно, а й корисно: "Мастер Шеф" Глінська дала швидкий рецепт котлет у духовці
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F8bc5b38cd88f608e23529a9c7046aef8.jpg)
Переможниця одного з сезонів та екс-суддя проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська запропонувала українцям рецепт смачних і корисних овочево-мʼясних котлеток.
Щоб котлети були дієтичними та без зайвого жиру, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська вирішила не смажити їх на олії, а запекти в духовці. Це ідеальний варіант для обіду або вечері, а готуються такі котлети дуже просто та швидко.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала такі інгредієнти:
- мʼясо (телятина або куряче філе) - 500 г
- цибуля ріпчаста - 1 велика або 2 маленькі
- кабачок - 300 г
- броколі - 300 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - на смак
Кабачок "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська натирає на тертці та руками віджимає його від зайвої рідини.
Броколі відварюємо в киплячій підсоленій воді буквально дві-три хвилини. Цибулю чистимо та нарізаємо великими шматочками, бо далі все одно будемо пропускати її через мʼясорубку.
За допомогою мʼясорубки перекручуємо мʼясо, відварену броколі, цибулю, а також тертий кабачок. До фаршу додаємо яйце, сіль за смаком і добре все вимішуємо до однорідності.
Руками формуємо котлети бажаної форми та викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Відправляємо їх у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, та запікаємо протягом 20 хвилин.
"З цієї кількості інгредієнтів вийшло 15 штук. Котлети корисні, смачні і дуже соковиті", – додала "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.