Неймовірний салат із баклажанами: шеф-кухар поділилася простим рецептом
Цього разу на своїй сторінці в Instagram українська шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати неймовірно смачний грузинський салат ацецилі.
"Просто чудовий!", – радить шеф-кухар.
Для приготування салату ацецилі нам знадобляться такі інгредієнти:
- курка (філе або філе стегна) - 300 г
- баклажан - 300 г
- перець болгарський червоний - 300 г
- цибуля червона - 1 шт.
- часник - 2 зуб.
- кінза - 1 маленький пучок
- гранатовий соус наршараб (або крем бальзамік) - 2 ст.л.
- хмелі-сунелі - 0,5 ст.л.
- горішки волоські (смажені)
Куряче мʼясо або відварюємо, або обсмажуємо – як більше подобається.
"Я брала ще копчену 50 на 50", – відзначила шеф-кухар.
Баклажан і солодкий перець потрібно запекти: робимо на овочах проколи виделкою, трішки поливаємо їх олією та відправляємо в розігріту духовку до мʼякості. Запечені овочі чистимо та нарізаємо тонкою соломкою. Так само нарізаємо курку.
Цибулю нарізаємо тоненько пірʼями. За бажанням її можна трішки замаринувати, додавши яблучний оцет і дрібку цукру, але це не обовʼязково.
В мисці змішуємо баклажан, перець, курку, цибулю, дрібно нарізану кінзу, додаємо натертий часник, хмелі-сунелі, заправляємо соусом наршараб і добре перемішуємо. Посипаємо салат смаженими волоськими горіхами – і готово.