Неймовірно смачний і ніжний пиріг із рибою: зірка "Мастер Шеф" показала традиційний український рецепт

Неймовірно смачний і ніжний пиріг із рибою: зірка "Мастер Шеф" показала традиційний український рецепт

На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону проєкту "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати традиційний український пиріг із рибою – баба-шарпанина.

Для цього рецепту зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:

  • дорадо - 300 г
  • філе минтая (або інша риба) - 200 г
  • цибуля - 2 шт.
  • морква - 1 шт.
  • лавровий лист
  • перець чорний горошком
  • корінь петрушки (сушений)
  • сіль, перець чорний мелений
  • рибний бульйон (який зваримо) - 300 г
  • борошно - 180-200 г

Спершу готуємо рибний бульйон. Зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк складає у велику каструлю вимиту та вичищену дорадо, філе минтая, цілу моркву та одну цибулину, лавровий лист, чорний перець горошком, корінь петрушки, заливає все водою доверху і ставить на вогонь.

Коли бульйон закипить, додаємо сіль і варимо ще 30 хвилин, знімаючи зверху піну.

З готового бульйону учасниця "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк виймає рибу. Бульйон проціджуємо та лишаємо охолоджуватися, рибу відділяємо від кісток і шарпаємо (рвемо на шматки), а відварену моркву нарізаємо кубиком.

Одну цибулину нарізаємо кубиком і обсмажуємо на розігрітій пательні з олією до золотистості, далі додаємо нарізану моркву, сіль, перець на смак і ще трохи смажимо.

В окрему миску зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк наливає 300 мл бульйону, додає борошно, трішки солі і замішує тісто, яке по консистенції буде нагадувати рідку кашу.

У форму для запікання, змащену олією, викладаємо шматочки риби, потім засмажку з цибулі та моркви, а зверху заливаємо тістом. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Готову бабу-шарпанину посипаємо зверху нарізаною зеленою цибулею, розрізаємо та подаємо до столу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Росіяни атакували Суми — загинула дитина

Рейди у публічних місцях: на що не має права ТЦК та поліція

Шеф-кухар Євген Клопотенко розкрив рецепт ідеальних млинців: "Це просто"

У ISW зафіксували збільшення страт українських військовополонених

Атака дронів по об’єктах у Росії: що відомо

Всі мають повернутися за парти: МОН вимагає присутності школярів

Швидше збирайте документи або переплатите за воду: у Київводоканалі зробили заяву для українців

До українців прийдуть з перевірками лічильників: у ДТЕК попередили, чи можуть вписати зайві кіловати

Звичайне кухонне приладдя може викликати рак: як уникнути небезпечних токсинів

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Армія РФ намагається оточити Селідова: військовий експерт розповів про складну ситуацію на східному фронті

3000 грн на місяць для дітей ВПО: за яких умов можна отримати допомогу

Бізнес скаржиться на мобілізацію: працівників катастрофічно не вистачає

ПФУ відмовить в оформленні: хто не зможе вийти на пенсію у 2025 році

Із яблучною начинкою: рецепт ніжного чизкейку від переможниці "Мастер Шеф"