Незамінний смаколик на Різдво та Новий рік: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом імбирних пряників

Незамінний смаколик на Різдво та Новий рік: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом імбирних пряників

На офіційній сторінці "Мастер Шеф" в Instagram розмістили рецепт імбирних пряників від Єлизавети Глінської. Це ласощі, які традиційно випікають у сезон новорічних свят.

Для приготування імбирних пряників "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • 250 г цукру
  • 100 мл води (окропу)
  • 80 г вершкового масла
  • 100 г меду
  • 5 г соди
  • 2 жовтки
  • 10 г порошку кориці
  • 10 г порошку імбиру
  • 1 г гвоздики
  • 5 г кардамону
  • 5 г бодяну
  • 500 г борошна

Для айсингу (глазурі) нам знадобляться:

  • 200 г цукрової пудри
  • 1 білок
  • 1 ст.л. лимонного фрешу
  • за бажанням можна додати водорозчинний барвник

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська насипає в сотейник 100 г цукру, ставить на вогонь, розтоплює до стану карамелі насиченого коричневого кольору, знімає з вогню та заливає окропом.

Після цього додаємо ще 150 г цукру, вершкове масло та мед. Ставимо суміш на маленький вогонь, прогріваємо до повного розчинення цукру, знімаємо з плити та даємо 10 хвилин охолонути, щоб температура не перевищувала 60 градусів. Потім додаємо соду та перемішуємо. Додаємо жовтки та знову перемішуємо.

Спеції - гвозику, кардамон і бодян - подрібнюємо та просіюємо через сито.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська засипає в чашу комбайна борошно, додає карамельну масу, подрібнені спеції, імбир, корицю та замішує тісто. Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо на 12 годин у холодильник.

Тісто після холодильника розкочуємо в пласт товщиною приблизно 1 см, вирізаємо за допомогою формочки пряники та викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Випікати імбирні пряники треба в розігрітій до 175 градусів духовці 12-15 хвилин.

Готові пряники "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська трохи притискає зверху деком, аби поверхня стала рівною і її легше було прикрашати.

Щоб приготувати айсинг, просто змішуємо до однорідності цукрову пудру з білком, лимонним соком і барвником за бажанням. Викладаємо глазур у кондитерський мішок і прикрашаємо нею імбирні пряники.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Нарахування субсидій за новими правилами: які дані не врахують

МОУ відреагувало на моторошний скандал з ґвалтівниками неповнолітньої та Обухівським ТЦК

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Сімейна пара встигла зібрати важливу інформацію у п'яти українських містах: їм загрожує довічне ув’язнення

Україна прокоментувала підсумкову декларацію саміту БРІКС - є підстава для обережної радості

Розлючений чоловік подає до суду на сусідів через занадто гучного півня: птах заважає жити

Як виростити чайний гриб в домашніх умовах: фахівці назвали найпростіший спосіб

Новий підхід до навчання: старшокласникам готують реформу

У столиці Туреччини стався теракт

Держекоінспекція розпочала співпрацю з Асоціацією малих міст України

Як швидко приготувати млинці: простий покроковий рецепт

Мобілізованих краще готуватимуть: важливий наказ

На саміті БРІКС за участі генсека ООН засудили санкції Заходу

"Виникає занепокоєння": українців чекають не тільки проблеми зі світлом взимку, деталі

МАГАТЕ створює "живий щит" для захисту українських енергетичних об’єктів взимку – експерт