Незамінний смаколик на Різдво та Новий рік: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом імбирних пряників

Незамінний смаколик на Різдво та Новий рік: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом імбирних пряників

На офіційній сторінці "Мастер Шеф" в Instagram розмістили рецепт імбирних пряників від Єлизавети Глінської. Це ласощі, які традиційно випікають у сезон новорічних свят.

Для приготування імбирних пряників "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • 250 г цукру
  • 100 мл води (окропу)
  • 80 г вершкового масла
  • 100 г меду
  • 5 г соди
  • 2 жовтки
  • 10 г порошку кориці
  • 10 г порошку імбиру
  • 1 г гвоздики
  • 5 г кардамону
  • 5 г бодяну
  • 500 г борошна

Для айсингу (глазурі) нам знадобляться:

  • 200 г цукрової пудри
  • 1 білок
  • 1 ст.л. лимонного фрешу
  • за бажанням можна додати водорозчинний барвник

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська насипає в сотейник 100 г цукру, ставить на вогонь, розтоплює до стану карамелі насиченого коричневого кольору, знімає з вогню та заливає окропом.

Після цього додаємо ще 150 г цукру, вершкове масло та мед. Ставимо суміш на маленький вогонь, прогріваємо до повного розчинення цукру, знімаємо з плити та даємо 10 хвилин охолонути, щоб температура не перевищувала 60 градусів. Потім додаємо соду та перемішуємо. Додаємо жовтки та знову перемішуємо.

Спеції - гвозику, кардамон і бодян - подрібнюємо та просіюємо через сито.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська засипає в чашу комбайна борошно, додає карамельну масу, подрібнені спеції, імбир, корицю та замішує тісто. Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо на 12 годин у холодильник.

Тісто після холодильника розкочуємо в пласт товщиною приблизно 1 см, вирізаємо за допомогою формочки пряники та викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Випікати імбирні пряники треба в розігрітій до 175 градусів духовці 12-15 хвилин.

Готові пряники "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська трохи притискає зверху деком, аби поверхня стала рівною і її легше було прикрашати.

Щоб приготувати айсинг, просто змішуємо до однорідності цукрову пудру з білком, лимонним соком і барвником за бажанням. Викладаємо глазур у кондитерський мішок і прикрашаємо нею імбирні пряники.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ