Незамінний смаколик на Різдво та Новий рік: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом імбирних пряників

Незамінний смаколик на Різдво та Новий рік: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом імбирних пряників

На офіційній сторінці "Мастер Шеф" в Instagram розмістили рецепт імбирних пряників від Єлизавети Глінської. Це ласощі, які традиційно випікають у сезон новорічних свят.

Для приготування імбирних пряників "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • 250 г цукру
  • 100 мл води (окропу)
  • 80 г вершкового масла
  • 100 г меду
  • 5 г соди
  • 2 жовтки
  • 10 г порошку кориці
  • 10 г порошку імбиру
  • 1 г гвоздики
  • 5 г кардамону
  • 5 г бодяну
  • 500 г борошна

Для айсингу (глазурі) нам знадобляться:

  • 200 г цукрової пудри
  • 1 білок
  • 1 ст.л. лимонного фрешу
  • за бажанням можна додати водорозчинний барвник

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська насипає в сотейник 100 г цукру, ставить на вогонь, розтоплює до стану карамелі насиченого коричневого кольору, знімає з вогню та заливає окропом.

Після цього додаємо ще 150 г цукру, вершкове масло та мед. Ставимо суміш на маленький вогонь, прогріваємо до повного розчинення цукру, знімаємо з плити та даємо 10 хвилин охолонути, щоб температура не перевищувала 60 градусів. Потім додаємо соду та перемішуємо. Додаємо жовтки та знову перемішуємо.

Спеції - гвозику, кардамон і бодян - подрібнюємо та просіюємо через сито.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська засипає в чашу комбайна борошно, додає карамельну масу, подрібнені спеції, імбир, корицю та замішує тісто. Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо на 12 годин у холодильник.

Тісто після холодильника розкочуємо в пласт товщиною приблизно 1 см, вирізаємо за допомогою формочки пряники та викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Випікати імбирні пряники треба в розігрітій до 175 градусів духовці 12-15 хвилин.

Готові пряники "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська трохи притискає зверху деком, аби поверхня стала рівною і її легше було прикрашати.

Щоб приготувати айсинг, просто змішуємо до однорідності цукрову пудру з білком, лимонним соком і барвником за бажанням. Викладаємо глазур у кондитерський мішок і прикрашаємо нею імбирні пряники.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ