Незвичайно, але смачно: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт літнього пирога із зеленню та сиром
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F1bc7230103dbf4c1f6f0554304e72a45.jpg)
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася, як зробити смачний пиріг із сиром та зеленню.
Інгредієнти:
- Шпинат – 500 г
- Зелена цибуля – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
- Яйця – 3 шт
- Молоко – 120 мл
- Борошно – 150 г
- Моцарела - 150 г
- Твердий сир – 100 г
Приготування:
Моцарелу наріжте кубиками, твердий сир натріть на тертці. Шпинат ретельно промийте під проточною водою та обсушіть. Часник очистіть від лушпиння, радить "Мастер Шеф" Литвинова. У чашу блендера викладіть шпинат, часник, яйця та налийте молоко. Збийте все до однорідної маси.
В отриману суміш додайте борошно, сіль та перець. Ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною та без грудочок. У форму для запікання вилийте підготовлену шпинатну масу.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, зверху рівномірно розподіліть подрібнену зелену цибулю та кубики моцарелли, трохи перемішайте. Посипте запіканку натертим твердим сиром. Надішліть форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30-40 хвилин|мінути|, до появи золотистої скоринки.
Дістаньте запіканку з духовки, дайте їй трохи охолонути, щоб краще тримала форму. Наріжте на порційні шматки та подавайте до столу, радить "Мастер Шеф" Литвинова.