Незвичайно і зі смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт гарбузових вареників із домашнім соусом
В Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити незвичайні гарбузові вареники.
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 10 г солі
- 5 г цукру
- 200 мл води
- 50 мл гарбузового соку
- 40 г рафінованої олії
- 200 г гарбузового макухи
- 200 г сиру (9%)
- Цедра 1/2 апельсину
- 50 г цукру
Для апельсинового соусу на карамелі:
- 100 г цукру
- 40 г вершкового масла
- Філе 2 апельсинів
- Цедра одного апельсина
Приготування:
Наріжте гарбуз і натріть його на тертці. Процідіть, відокремивши сік від грудочок. "Мастер Шеф" Глинська поділилася, далі в кастрюлю додайте гарбузовий сік, воду, сіль і цукор, доведіть до кипіння.
Перемішайте гарячу рідину з борошном та олією, замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на 2-3 години.
У мисці змішайте гарбузову макуху, сир і цедру апельсина. Розкотіть тісто. Сформуйте вареники, додаючи у кожну 1/2 ч.л. цукру до начинки, розповіла "Мастер Шеф" Глинська.
Зваріть вареники у підсоленій воді. На сковороді приготуйте карамель, розтопивши цукор. Додайте вершкове масло, цедру і м'якоть апельсина. Проваріть соус до густоти, додала "Мастер Шеф" Глинська.