Ніхто не повірить, що це просто цибуля: найсмачніший рецепт від переможниці "Мастер Шеф"

Ніхто не повірить, що це просто цибуля: найсмачніший рецепт від переможниці "Мастер Шеф"

Для приготування цієї страви потрібно зовсім небагато інгредієнтів і найзвичайнісінька цибуля.

Цікавим і оригінальним рецептом поділилася переможниця «Мастер Шеф» Валерія Матрохіна на своїй сторінці в Інстаграм.

Отже, беремо маленьку цибулю, сіянку або звичайну ріпчасту. Розрізаємо цибулю навпіл.

«Якщо хочете, щоб вона не розпадалась на шари, то залишайте нижній хвостик», - порадила Валерія Матрохіна.

Під час приготування цієї страви вогонь під пательнею повинен був середнім, періодично нижче середнього.

«Головне, щоб цукор не підгорав», - зазначила переможниця «Мастер Шеф».

Як смачно приготувати цибулю.

На пательню викладаємо три столові ложки цукру, чекаємо поки він розтане і викладаємо цибулю. Смажимо з двох боків до золотавості з кожного боку.

Наступний крок – додаємо пів склянки води, пів склянки білого сухого вина. Валерія радить спробувати майбутню страву – на смак вона повинна бути не занадто солодкою але не надто кислою.

Як смачно приготувати цибулю.

Лишаємо рідину випаровуватись на середньому вогні. Приблизно на 30-40 хвилин.

«Коли рідина майже повністю випарувалась і карамель почала густіти, то або переходимо до завершального етапу, якщо ви хочете, щоб цибуля була хрумкою. Або додаємо ще менше половини склянки вина, стільки ж води, одну ложку цукру, та пів столові ложки лимонного соку. І знов випаровуємо рідину, щоб цибулька була прям солодка, ніжна, мʼяка та мармеладна», - коментує хід приготування цибулі Валерія Матрохіна.

Як смачно приготувати цибулю.

Переможниця «Мастер Шеф» попередила, що цукор може почати горіти і цього не можна допускати, адже буде присмак горілого.

Коли рідина випарувалась вдруге і цибуля готова, необхідно трохи вершкового масла.

Поєднайте його з цибулею та добре покрийте цибулю карамелю. Також необхідно додати дрібку солі.

«Якщо вийшла загуста консистенція, то додайте трішки вина і прогрійте хвилинку із карамеллю», - наостанок порадила переможнця «Мастер Шеф».

Як приготувати запіканку, яку проситимуть ще: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт.

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як виростити на підвіконні врожай квасолі: українцям назвали прості способи

Повітряний бісквіт на жовтках: як зробити ідеальну основу для десертів

Як виростити в квартирі огірки: українцям дали корисні поради

Кондратюк обурився облавами ТЦК на концертах

Шаманка Сейраш розповіла, для чого кремлю військові КНДР: «Хоче залучити…»

Металургія, аграрії, аутсорс та IT: експерт розповів, чим сьогодні Україна може бути цікава світу

Доктор Комаровський розповів, як позбутися шуму у вухах: три головні способи

Димитрієвська батьківська субота-2024: коли відмічають, яке значення і що треба нести до церкви

Перетворити ядерну зброю на цукор: експерт розповів, як Україні перемогти росію

Фінансова підтримка для дітей: які аліменти треба платити у 2024 році

Торт «Рафаелло» для всіх: без глютену та лактози доступний рецепт від "Мастер Шефа"

Українців можуть довічно позбавити прав: за яке порушення чекає найсуворіше покарання

Сейраш розповіла, чи дійсно західні партнери вимагають зниження мобілізаційного віку в Україні

Як виростити на підвіконні базилик: досвідчені господині розкрили секрет

ЄС погрожує припинити постачання електроенергії в Україну: поставили жорсткі вимоги