Ніжні голубці з куркою та булгуром: рецепт без рису від "Мастер Шефа" Ярославського
На цей раз у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував цікавий варіант приготування голубців, рис вам не знадобиться.
Такі голубці з булгуром та куркою – це оригінальна варіація класичної страви, де замість звичного рису використовується булгур, а фарш готується з курячого стегна та печінки.
Інгредієнти:
- Куряче стегно – 150 г
- Куряча печінка – 60 г
- Булгур - 150 років
- Морква – 70 г
- Цибуля – 70 г
- Часник – 20 г
- Молода капуста – 1 шт.
- Майонез – 20 г
- Вершкове масло – 30 г
- Сметана - 100 гр
- Олія для смаження
Спосіб приготування:
Спочатку відваріть булгур у підсоленій воді, потім злийте воду та відставте убік. Куряче стегно та печінку пропустіть через м'ясорубку, щоб отримати однорідний фарш, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Моркву натріть на тертці довгими тонкими смужками, а цибулю дрібно наріжте кубиками. На сковороді розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю, потім додайте моркву та продовжуйте смажити ще 3 хвилини. Часник дрібно наріжте чи видавіть через прес.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, у глибокій мисці змішайте фарш з курки та печінки, обсмажені овочі, часник та варений булгур. Додайте сіль і перець до смаку, ретельно перемішайте, щоб вийшла рівномірна маса.
Качан молодої капусти помістіть у киплячу воду на 2-3 хвилини, щоб листя розм'якшилося і його легко було загортати. Потім акуратно зніміть листя, остудіть і зріжте щільні жилки, щоб простіше було потім згортати голубці, розповів "Мастер Шеф" Ярославський.
Для соусу зваріть жу з курячих кісток та обрізків цибулі, потім додайте майонез, вершкове масло та сметану. Гасіть в цьому соусі голубці на середньому вогні близько 15-20 хвилин.