Ніжні ліниві голубці: як зробити обід за лічені хвилини
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла в соціальній мережі Інстаграм, як зробити смачні ледачі голубці з особливим смаком.
Такі ліниві голубці - простий і швидкий варіант традиційної страви, який не вимагає довгої підготовки капустяного листя. Соковиті м'ясні кульки з рисом та овочами, запечені у ніжному сметанно-томатному соусі, стануть чудовим варіантом для сімейного обіду чи вечері.
Інгредієнти (на 10 шт.):
- – 1 часник
- – 1 морква
- - 250 г капусти
- – олія + олія для смаження
- - 500 г фаршу (свинина + яловичина)
- - 1 яйце
- – сіль, перець
- - 150 г відвареного рису
- - 300 г сметани
- - 100 г томатної пасти
- – сіль, перець
- - 300 мл води
Приготування:
Дрібно наріжте цибулю та натріть моркву. Капусту подрібніть. Обсмажте овочі на олії до м'якості.
У мисці з'єднайте фарш, обсмажені овочі, яйце, рис, сіль та перець. Добре перемішайте.
Сформуйте невеликі кульки з маси, що вийшла, і злегка обсмажте їх на сковороді.
Для соусу змішайте сметану, томатну пасту, воду, сіль та перець.
Перекладіть голубці у форму для запікання, залийте соусом і запікайте в духовці при 180 ° C близько 40 хвилин.