Ніжний гарбузовий пиріг із нотками лимона: легкий осінній десерт
Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася смачним рецептом гарбузового пирога з дуже м'яким смаком.
Такий десерт приємно здивує своєю легкістю та м'якою начинкою, зберігаючи свою привабливість навіть після охолодження.
Тісто :
- 150 г борошна
- 3 г розпушувача
- 40 г цукрової пудри
- 65 г холодного вершкового масла (порізаного на шматочки)
- 1 яйце (С0)
Змішайте борошно, що просіює, цукрову пудру і розпушувач віночком. Додайте холодну олію і перетріть її в крихту. Збийте яйце і вмішайте його в суміш, замісивши тісто. Заберіть тісто під харчову плівку і відправте в холодильник на годину.
Начинка:
- 500 г гарбузового пюре (запечений гарбуз, проблендерований)
- 135 г цукру
- 1 ст. л. цедри лимона та апельсина
- 450 г маскарпоне
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 70 мл жирних вершків
- 2 яйця
- 1 ч. л. кориці
Змішайте усі інгредієнти до однорідної маси. Розкотіть тісто, викладіть його у форму, притисніть до дна та боків. Вилийте начинку на основу. Випікати при 180 °C протягом 37-40 хвилин. Дайте пиріг охолонути 30 хвилин у формі, перш ніж діставати.
Цей пиріг смачний як гарячим, і холодним, змінюючи свою текстуру залежно від температури.