Ніжний яблучний пиріг на йогурті: "Мастер Шеф" Мартиновська дала простий рецепт
У себе в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська показала, як приготувати яблучний пляцок на йогурті за галицьким рецептом.
Щоб приготувати смачний і корисний яблучний пиріг, "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська використовує:
- вершкове масло або маргарин - 250 г
- цукор (зірка "Мастер Шеф" радить брати коричневий) - 150 г
- яйця - 4 шт.
- розпушувач - 1 ч.л.
- борошно пшеничне звичайне - 50 г
- борошно цільнозернове - 150 г
- йогурт - 280 г
- насіння льону - 30 г
- за бажанням можна додати ваніль, корицю або цедру апельсина
- яблука
- цукрова пудра
Спершу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розтирає мʼяке вершкове масло з цукром. Далі додаємо яйця та перемішуємо до однорідності.
Слідом всипаємо два види борошна, розпушувач, йогурт і ще раз добре перемішуємо тісто. Також додаємо до тіста мелене насіння льону.
"Він додасть пирогу клітковину для покращення травлення, Омега-3 для серця, антиоксиданти для захисту організму та приємну горіхову нотку", – відзначила "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська.
Готове тісто виливаємо в форму. Яблука нарізаємо на скибочки та "втоплюємо" їх зверху в тісто. Зверху посипаємо пиріг цукровою пудрою для апетитної скоринки та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.