Ніжний йогуртовий торт із лимоном: зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала простий рецепт
Зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала рецепт смачного йогуртового торта з лимоном та маком.
Щоб приготувати йогуртовий торт за рецептом зірки "Мастер Шеф", вам знадобиться:
Для макового бісквіту:
- 200 г яєць (4 шт.)
- 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
- 200 г білого густого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
- 150 г борошна (5 ст. л. з гіркою)
- 8 г розпушувача (2 ч. л.)
- 5 г харчової соди (1 ч. л.)
- Цедра одного лимона
- 200 г макової начинки або 100 г маку
Для лимонного мусу:
- 100 мл лимонного фрешу
- 50 мл води
- Цедра двох лимонів
- 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
- 150 г яєць (3 шт.)
- 15 г желатину (3 ч. л.)
- 70 мл води (для желатину)
- 50 г вершкового масла «Молокія» (жирністю 82%)
- 100 г згущеного молока
- 350 г білого густого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
- 200 мл вершків (жирністю 30-35%)
Спочатку приготуємо маковий бісквіт:
- У мисці змішайте борошно, розпушувач та харчову соду.
- В окремій великій мисці з’єднайте яйця, цукор та цедру лимона. Перемішайте вінчиком.
- Додайте макову начинку (або підготовлений мак) і знову перемішайте.
- Влийте йогурт і знову добре перемішайте.
- Об’єднайте з борошном та ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Вилийте тісто у форму діаметром 22 см (дно застеліть фольгою) і випікайте в розігрітій до 165 градусів духовці 30-35 хвилин.
- Після охолодження зніміть форму та обріжте верхню частину бісквіту.
Далі готуємо лимонний мус:
- Підготуйте желатин, заливши його водою та залишивши на 10-15 хвилин.
- У сотейнику з’єднайте лимонний сік, воду, цедру, яйця та цукор. Постійно перемішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Зніміть з плити та процідіть через сито в іншу миску. Додайте желатин і перемішайте.
- Додайте вершкове масло, згущене молоко і йогурт, а потім збиті вершки. Ретельно перемішайте.
Вилийте мус на охолоджений бісквіт і поставте йогуртовий торт у холодильник на 4-5 годин для стабілізації.
Після охолодження зніміть форму і ацетатну плівку. Далі потрібно збити вершки, додати мак і декорувати торт. За бажанням прикрасьте цукатами.
Цей рецепт торта з лимоном і маком стане справжньою окрасою вашого столу. Насолоджуйтесь смаком і діліться з близькими!
Поділитися сюжетом