Ніжний йогуртовий торт із лимоном: зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала простий рецепт

Ніжний йогуртовий торт із лимоном: зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала простий рецепт
Зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала рецепт смачного йогуртового торта з лимоном та маком.

Щоб приготувати йогуртовий торт за рецептом зірки "Мастер Шеф", вам знадобиться:

Для макового бісквіту:

  • 200 г яєць (4 шт.)
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 200 г білого густого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
  • 150 г борошна (5 ст. л. з гіркою)
  • 8 г розпушувача (2 ч. л.)
  • 5 г харчової соди (1 ч. л.)
  • Цедра одного лимона
  • 200 г макової начинки або 100 г маку

Для лимонного мусу:

  • 100 мл лимонного фрешу
  • 50 мл води
  • Цедра двох лимонів
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 г яєць (3 шт.)
  • 15 г желатину (3 ч. л.)
  • 70 мл води (для желатину)
  • 50 г вершкового масла «Молокія» (жирністю 82%)
  • 100 г згущеного молока
  • 350 г білого густого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
  • 200 мл вершків (жирністю 30-35%)

Спочатку приготуємо маковий бісквіт:

  1. У мисці змішайте борошно, розпушувач та харчову соду.
  2. В окремій великій мисці з’єднайте яйця, цукор та цедру лимона. Перемішайте вінчиком.
  3. Додайте макову начинку (або підготовлений мак) і знову перемішайте.
  4. Влийте йогурт і знову добре перемішайте.
  5. Об’єднайте з борошном та ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  6. Вилийте тісто у форму діаметром 22 см (дно застеліть фольгою) і випікайте в розігрітій до 165 градусів духовці 30-35 хвилин.
  7. Після охолодження зніміть форму та обріжте верхню частину бісквіту.

Далі готуємо лимонний мус:

  1. Підготуйте желатин, заливши його водою та залишивши на 10-15 хвилин.
  2. У сотейнику з’єднайте лимонний сік, воду, цедру, яйця та цукор. Постійно перемішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні.
  3. Зніміть з плити та процідіть через сито в іншу миску. Додайте желатин і перемішайте.
  4. Додайте вершкове масло, згущене молоко і йогурт, а потім збиті вершки. Ретельно перемішайте.

Вилийте мус на охолоджений бісквіт і поставте йогуртовий торт у холодильник на 4-5 годин для стабілізації.

Після охолодження зніміть форму і ацетатну плівку. Далі потрібно збити вершки, додати мак і декорувати торт. За бажанням прикрасьте цукатами.

Цей рецепт торта з лимоном і маком стане справжньою окрасою вашого столу. Насолоджуйтесь смаком і діліться з близькими!

Поділитися сюжетом

Останні новини

Піхота, командування та резерви: експерт про поточні проблеми на фронті

У Фінляндії запровадять новий документ для пошуку роботи: хто з українців може скористатися

Три пенсійних віки діють в Україні: в ПФУ повідомили важливі нюанси

"Немає слів...": після скандалу з російською музикою Тарас Цимбалюк експериментує з головою

Нові рахунки за газ: які області відчують найбільше зростання

Що посадити на підвіконні восени: господині озвучили найкращі варіанти

З водіїв струсять півтисячі гривень за "протитуманки": хто ризикує нарватися на штраф

Українцям виплатять компенсацію: можна отримати мільйон гривень

Для любителів десертів: "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова дала швидкий рецепт карамелі

Новий мікрокомп'ютер від Waveshare: схожий на флешку, але потужний, як комп'ютер

Температура повітря опуститься до +7: синоптик розповів, де буде найхолодніше

Банки заберуть собі третину ваших заощаджень: про що вам не розкажуть при відкритті рахунку

Виплати військових можуть піти не тим, хто на них чекав: Верховна Рада ухвалила важливий закон

Як позбутися бур'янів на городі восени: ефективні поради дачників

Більше і зручніше: Нова пошта розширює функціонал для пенсіонерів