Ніжний йогуртовий торт із лимоном: зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала простий рецепт

Ніжний йогуртовий торт із лимоном: зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала простий рецепт
Зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала рецепт смачного йогуртового торта з лимоном та маком.

Щоб приготувати йогуртовий торт за рецептом зірки "Мастер Шеф", вам знадобиться:

Для макового бісквіту:

  • 200 г яєць (4 шт.)
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 200 г білого густого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
  • 150 г борошна (5 ст. л. з гіркою)
  • 8 г розпушувача (2 ч. л.)
  • 5 г харчової соди (1 ч. л.)
  • Цедра одного лимона
  • 200 г макової начинки або 100 г маку

Для лимонного мусу:

  • 100 мл лимонного фрешу
  • 50 мл води
  • Цедра двох лимонів
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 г яєць (3 шт.)
  • 15 г желатину (3 ч. л.)
  • 70 мл води (для желатину)
  • 50 г вершкового масла «Молокія» (жирністю 82%)
  • 100 г згущеного молока
  • 350 г білого густого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
  • 200 мл вершків (жирністю 30-35%)

Спочатку приготуємо маковий бісквіт:

  1. У мисці змішайте борошно, розпушувач та харчову соду.
  2. В окремій великій мисці з’єднайте яйця, цукор та цедру лимона. Перемішайте вінчиком.
  3. Додайте макову начинку (або підготовлений мак) і знову перемішайте.
  4. Влийте йогурт і знову добре перемішайте.
  5. Об’єднайте з борошном та ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  6. Вилийте тісто у форму діаметром 22 см (дно застеліть фольгою) і випікайте в розігрітій до 165 градусів духовці 30-35 хвилин.
  7. Після охолодження зніміть форму та обріжте верхню частину бісквіту.

Далі готуємо лимонний мус:

  1. Підготуйте желатин, заливши його водою та залишивши на 10-15 хвилин.
  2. У сотейнику з’єднайте лимонний сік, воду, цедру, яйця та цукор. Постійно перемішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні.
  3. Зніміть з плити та процідіть через сито в іншу миску. Додайте желатин і перемішайте.
  4. Додайте вершкове масло, згущене молоко і йогурт, а потім збиті вершки. Ретельно перемішайте.

Вилийте мус на охолоджений бісквіт і поставте йогуртовий торт у холодильник на 4-5 годин для стабілізації.

Після охолодження зніміть форму і ацетатну плівку. Далі потрібно збити вершки, додати мак і декорувати торт. За бажанням прикрасьте цукатами.

Цей рецепт торта з лимоном і маком стане справжньою окрасою вашого столу. Насолоджуйтесь смаком і діліться з близькими!

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев