Обовʼязково спробуйте цю закуску з капусти: фіналіст "Мастер Шеф" дав простий і шалено смачний рецепт
Зірка шоу "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати оригінальну та неймовірно смачну закуску – запечену цвітну капусту з сирним соусом.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- цвітна капуста - 1 шт.
- вода - 3 л
- сіль - 30 г
- масло вершкове - 50 г⠀
Для сирного соусу:
- масло вершкове - 15 г
- борошно - 15 г
- молоко - 200 г
- сир чеддер - 150 г
- сіль - за смаком
- паприка копчена - 5 г
Для посипки:
- горіхи (мигдаль або будь-які інші) - 20 г
- листя чебрецю (тим’яну) - 2 г
Спершу фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько зачищає цвітну капусту від листя та цілою відварює її в підсоленій воді протягом 10 хвилин.
Після цього перекладаємо капусту на деко, застелене пергаментом, змащуємо її розтопленим вершковим маслом та відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 25-30 хвилин – до золотистої скоринки.
Щоб приготувати соус, "Мастер Шеф" Микола Люлько обсмажує на вершковому маслі борошно, далі додає молоко та перемішує до однорідності. Потім додаємо в пательню тертий сир чеддер, перемішуємо, приправляємо сіллю, копченою паприкою та знову перемішуємо.
Горіхи подрібнюємо ножем. З гілочки чебрецю обриваємо листочки. Поливаємо запечену капусту сирним соусом, а зверху посипаємо горішками та чебрецем.
"Далі залишається ліше насолоджуватись😋", – додав фіналіст "Мастер Шеф" микола Люлько.