Один важливий секрет: "Мастер Шеф" Ярославський розповів, як зробити куряче філе соковитим та м'яким

Один важливий секрет: "Мастер Шеф" Ярославський розповів, як зробити куряче філе соковитим та м'яким

Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розкрив основні секрети приготування ідеального та соковитого курячого філе. Як відомо, зазвичай страви з курячого філе виходять сухуватими і трохи твердими, тому важливо знати, як виправити цей момент.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 1 літр води
  • 60 г солі
  • 100 г льоду
  • Чорний та ароматний горошок
  • Лаврове листя
  • Часник
  • Розмарин
  • Чабрець
  • Рослинна олія
  • Олія для обсмажування
  • Трави (за бажанням)
  • Битий часник (за бажанням)

Кроки приготування:

У великій ємності змішайте воду та сіль. Розігрійте 100 г води до кипіння та додайте спеції. Потім додайте цей киплячий розчин до основного розчину з водою та сіллю. Додайте лід для охолодження, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Покладіть куряче філе в розчин солі і дайте йому вимочувати в холодильнику від 4 до 8 годин.

Вийміть філе з розчину солі та обсушіть його серветкою. Розігрійте сковороду з олією.

"Мастер Шеф" Ярославський додає, обсмажте філе до золотистої скоринки з кожного боку. Спочатку обсмажуйте по 2 хвилини з одного боку, потім переверніть та обсмажте ще 2 хвилини. Повторіть обсмажування по 1 хвилині з кожного боку.

Розігрійте сковороду, додайте шматочок олії, трави та битий часник. Прогрійте філе ще по 30 секунд з кожного боку, поливаючи гарячим жиром, що піниться.

Подавайте філе гарячим. Якщо хочете прискорити процес смаження, розріжте пересолене філе навпіл перед обсмажуванням, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно посадити петрушку в жовтні: секрети раннього врожаю

Штрафи за тонування: що українцям потрібно знати про "неправильне" скло

Корисний овочевий салат до будь-якого столу: смачно, яскраво та поживно

У ваших кишенях може бути скарб: за 10 копійок можна отримати десятки тисяч гривень

Чим і як правильно підгодувати ґрунт восени: щедрий врожай гарантовано

Тарифи на тепло: кому можуть перерахувати платіжку

Як діти на тривалому лікуванні в Україні можуть продовжувати навчання: поради та програми

Анна Атаманова розповіла, чому насправді перенесли «Рамштайн»: «Є багато моментів, які…»

Чим підживити малину в жовтні, щоб мати гарантований врожай: хитрощі садівників

Українка намагалася зробити клізму 6-місячній крихітці термометром, хірурги не повірили своїм очам

Мінус 30 грн у чеку: супермаркети різко знизили ціни на оселедець, скумбрію та коропа

Ласощі без випічки: швидкі солодощі з печива від "Мастер Шефа" Глинської

Точно будуть поважати: 15 простих але дієвих правил шляху до самодосконалення

Як відновити родючість ґрунту та збільшити врожай: городники дали важливі поради

Мобілізація в обхід ТЦК: що змінилося для військовозобов'язаних