Ось чому псуються ваші закрутки – який оцет категорично заборонено використовувати під час консервування

Ось чому псуються ваші закрутки – який оцет категорично заборонено використовувати під час консервування

Оцет – це важливий консервант, який допомагає зберегти овочі та фрукти на зиму. Проте не всі види оцту підходять для консервації. Давайте розглянемо, який оцет не варто використовувати і чому.

Для консервування не рекомендується використовувати білий оцет з концентрацією 4%. Якщо додати такий оцет, продукти не будуть довго зберігатися. Про відсоток кислотності можна дізнатися з етикетки на пакуванні.

Яблучний оцет, скріншот із відео

Оцет з низькою концентрацією кислоти (менше 5%) не забезпечує достатнього рівня консервації. Продукти, законсервовані з використанням 4% оцту, потрібно спожити протягом кількох днів і зберігати у холодильнику. В іншому випадку вони можуть швидко зіпсуватися.

Для надійної консервації краще використовувати оцет з кислотністю 5-6%, а краще – 9%. Ось декілька видів оцту, які підходять для консервування:

  • Звичайний столовий оцет (5-9%)
  • Яблучний оцет
  • Бальзамічний оцет
  • Винний оцет

    Оцет, фото shuba

Головне, щоб відсоток кислотності був не менше 5%.

Якщо ви не хочете використовувати оцет, є інші варіанти:

  • Лимонна кислота: на трилітрову банку потрібно 1 чайну ложку лимонної кислоти.
  • Лимонний сік: на трилітрову банку достатньо соку з половини одного лимону.

Ці альтернативи також забезпечать належний рівень кислотності для збереження продуктів.

Раніше ми розповідали, що Гарячий чай допоможе у спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво

Також, Ви можете залишитися без цибулі взагалі: як правильно зберігати її, щоб пролежала до весни

Поділитися сюжетом

Останні новини

Юрій Ванетик розповів про те, як і чому президент Зеленський потрапив до США «у пастку»

В Москві дрон атакував військове училище, спалахнула пожежа

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний