Ось чому псуються ваші закрутки – який оцет категорично заборонено використовувати під час консервування
Оцет – це важливий консервант, який допомагає зберегти овочі та фрукти на зиму. Проте не всі види оцту підходять для консервації. Давайте розглянемо, який оцет не варто використовувати і чому.
Для консервування не рекомендується використовувати білий оцет з концентрацією 4%. Якщо додати такий оцет, продукти не будуть довго зберігатися. Про відсоток кислотності можна дізнатися з етикетки на пакуванні.
Оцет з низькою концентрацією кислоти (менше 5%) не забезпечує достатнього рівня консервації. Продукти, законсервовані з використанням 4% оцту, потрібно спожити протягом кількох днів і зберігати у холодильнику. В іншому випадку вони можуть швидко зіпсуватися.
Для надійної консервації краще використовувати оцет з кислотністю 5-6%, а краще – 9%. Ось декілька видів оцту, які підходять для консервування:
- Звичайний столовий оцет (5-9%)
- Яблучний оцет
- Бальзамічний оцет
- Винний оцет
Головне, щоб відсоток кислотності був не менше 5%.
Якщо ви не хочете використовувати оцет, є інші варіанти:
- Лимонна кислота: на трилітрову банку потрібно 1 чайну ложку лимонної кислоти.
- Лимонний сік: на трилітрову банку достатньо соку з половини одного лимону.
Ці альтернативи також забезпечать належний рівень кислотності для збереження продуктів.
Раніше ми розповідали, що Гарячий чай допоможе у спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво
Також, Ви можете залишитися без цибулі взагалі: як правильно зберігати її, щоб пролежала до весни