Ось чому псуються ваші закрутки – який оцет категорично заборонено використовувати під час консервування

Ось чому псуються ваші закрутки – який оцет категорично заборонено використовувати під час консервування

Оцет – це важливий консервант, який допомагає зберегти овочі та фрукти на зиму. Проте не всі види оцту підходять для консервації. Давайте розглянемо, який оцет не варто використовувати і чому.

Для консервування не рекомендується використовувати білий оцет з концентрацією 4%. Якщо додати такий оцет, продукти не будуть довго зберігатися. Про відсоток кислотності можна дізнатися з етикетки на пакуванні.

Яблучний оцет, скріншот із відео

Оцет з низькою концентрацією кислоти (менше 5%) не забезпечує достатнього рівня консервації. Продукти, законсервовані з використанням 4% оцту, потрібно спожити протягом кількох днів і зберігати у холодильнику. В іншому випадку вони можуть швидко зіпсуватися.

Для надійної консервації краще використовувати оцет з кислотністю 5-6%, а краще – 9%. Ось декілька видів оцту, які підходять для консервування:

  • Звичайний столовий оцет (5-9%)
  • Яблучний оцет
  • Бальзамічний оцет
  • Винний оцет

    Оцет, фото shuba

Головне, щоб відсоток кислотності був не менше 5%.

Якщо ви не хочете використовувати оцет, є інші варіанти:

  • Лимонна кислота: на трилітрову банку потрібно 1 чайну ложку лимонної кислоти.
  • Лимонний сік: на трилітрову банку достатньо соку з половини одного лимону.

Ці альтернативи також забезпечать належний рівень кислотності для збереження продуктів.

Раніше ми розповідали, що Гарячий чай допоможе у спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво

Також, Ви можете залишитися без цибулі взагалі: як правильно зберігати її, щоб пролежала до весни

Поделиться сюжетом

Последние новости

В Китае обнаружили новую смертельную болезнь

"Укрпочта" оставила цены на свои тарифы в покое: новые услуги на подходе

Антарктида стремительно превращается в "зеленый" континент из-за изменения климата

В Украине назревает коммунальный кризис: решение Минфина ставит под угрозу тепло в домах

Холодный соленый чизкейк с рыбой: звезда "Мастер Шеф" раскрыла рецепт изысканного пирога без выпечки

4 ингредиента, а вкус - божественный: рецепт мятного ликера, который будет готов к Новому году

В Грузии новый медиаскандал из-за рекламы с разрушенными украинскими городами

За коммуналку можно не платить совсем: кто из украинцев получит 100% льготу уже с октября

Многодетные родители могут остаться без отсрочки: такое произойдет в трех случаях

16 домов, 9 авто и 15 млн налички: что скрывала от народа чиновница Татьяна Крупа

Муж дочери Ирины Фарион погиб на войне

"Укртелеком" назвал цены на интернет до конца 2024 года: "Мы разработали новый тариф"

Грибной суп с фрикадельками и клецками: победительница "Мастер Шеф" раскрыла любимый рецепт

Через месяц будет развилка: ждать ли Украине кардинальных изменений от "Рамштайна"

Останетесь без машины, если забудете про это: главные правила прогревания авто