Панкейки завжди будуть смачними та пухкими: фіналістка "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко запропонувала ідею чудового солодкого сніданку – пухкі та смачні панкейки з рикоти.
За бажанням рикоту в цьому рецепті можна замінити кисломолочним сиром, але його треба дуже сильно віджати і перебити в блендері, а також сметаною або вершковим сиром.
Для приготування панкейків з рикоти зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- яйця - 3 шт.
- рикота - 250 г
- цукор - 4 ст. л. (за смаком)
- сіль - 1/2 ч. л.
- розпушувач - 1 ч. л.
- молоко - 200 мл
- лимон - 1 шт. (цедра та сік)
- борошно - 250 г
- йогурт і сироп для подачі
Спершу фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко відділяє жовтки від білків. Змішуємо жовтки з рикотою, цукром, сіллю, розпушувачем, молоком, соком і цедрою лимона та борошном до однорідності.
Білки зірка "Мастер Шеф" окремо збиває до піків і обережно вмішує в тісто. Завдяки цьому панкейки вийдуть неймовірно пухкими та повітряними.
Смажимо панкейки на розігрітій пательні на середньому вогні з обох боків. Подаємо їх із йогуртом, а також сиропом, ягодами чи фруктами за бажанням.
А любителям солоних сніданків зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко радить приготувати смачний гарячий тост за 10 хвилин. Для цього нам знадобиться тостовий хліб, яйце, шинка, сир, петрушка та вершкове масло.