Перевірте ще в магазині: як зрозуміти, що консерви зіпсовані, не відкриваючи банку

Перевірте ще в магазині: як зрозуміти, що консерви зіпсовані, не відкриваючи банку

Щоб визначити якість консервів, необов’язково відкривати банку. Пол Джексон, експерт NRC Business Waste, закликає бути особливо уважними під час вибору та зберігання консервів, звертаючи увагу на три ключові ознаки небезпеки.

Глибокі вм'ятини

Банки з незначними вм'ятинами, як правило, безпечні, але глибокі вм'ятини можуть серйозно загрожувати вашому здоров'ю. Вони можуть порушити герметичність упаковки, що дасть змогу бактеріям проникнути всередину і зіпсувати продукт. Джексон радить уважно оглядати консерви на наявність таких ушкоджень, адже вони можуть призвести до небезпечних наслідків.

Жінка, яка обирає консерви

Іржа

Навіть невеликі плями іржі на консервній банці можуть свідчити про те, що їжа всередині може бути небезпечною для вживання. Іржа ослаблює метал, що збільшує ризик потрапляння шкідливих речовин у продукт. За словами Джексона, навіть незначна корозія може зробити консерви небезпечними для вживання.

Випуклість банки

Якщо банка помітно випукла, це є явним знаком проблеми. Випуклість зазвичай свідчить про накопичення газів через розмноження бактерій усередині банки. Такі продукти небезпечні для здоров'я, і їх слід негайно викинути. Якщо при відкриванні з банки виливається рідина, це може бути ознакою бактеріальної активності і псування продукту.

Консервована риба. Фото: Youtube

Як правильно зберігати консерви?

Джексон наголошує на важливості правильного зберігання консервів. Вологість і перепади температур, наприклад, у шафі над раковиною, можуть значно скоротити термін придатності продуктів. Вкрай низькі температури можуть призвести до того, що банки лопнуть, відкриваючи доступ для повітря та вологи, що спричиняє корозію та забруднення. Для збереження якості та безпеки консервів важливо зберігати їх у стабільному, помірному кліматі.

Продукти з високою кислотністю, як-от помідори, можуть залишатися свіжими до 18 місяців після закінчення терміну придатності завдяки своїй природній кислотності. Водночас м'ясо та овочі можуть зберігати свою свіжість від двох до п'яти років за умови правильного зберігання.

Раніше ми розповідали, що Дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі

Також,Комарі більше не проблема: як зняти свербіж без аптечних засобів

Поділитися сюжетом

Останні новини

В Сумах проводять безпекові заходи: СБУ попередила, що відбуватиметься

Власникам бойлерів встановили правила: це врятує від переплати за комуналку

Бойове авто з трейлером спецпідрозділу "Омега" від БФ "Надія" та фонду "Рідна країна" Миколи Томенка

Мобільні оператори на межі зриву через вимоги НЦУ: це серйозно позначиться на нашому зв'язку взимку

Смачнющі курячі крильця в духовці: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"

В Україні п'ять областей накриють зливи - названо дату

Осінь – ідеальний час для підживлення: що порадує груші та яблуні, врожай буде рекордним

ЗСУ вдарили Storm Shadow та GMLRS по трьох командних пунктах росіян

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Ліміт на посилки планують різко урізати: за дешеві товари доведеться доплачувати, деталі

В столиці пройшов перший всеукраїнський форум Нацспротив-2024: оголошено Меморандум про розвиток національного спротиву

Лише 15 грн за кіло: супермаркети різко знизили ціни на моркву, цибулю та буряк

Оголошено Меморандум про розвиток нацспротиву в Україні

В Одесі матюклива чиновниця влипла у скандал через напад на водія маршрутки

Діра у бюджеті України: чи знайдуться гроші для виплати "зимових" субсидій