Перевірте ще в магазині: як зрозуміти, що консерви зіпсовані, не відкриваючи банку

Перевірте ще в магазині: як зрозуміти, що консерви зіпсовані, не відкриваючи банку

Щоб визначити якість консервів, необов’язково відкривати банку. Пол Джексон, експерт NRC Business Waste, закликає бути особливо уважними під час вибору та зберігання консервів, звертаючи увагу на три ключові ознаки небезпеки.

Глибокі вм'ятини

Банки з незначними вм'ятинами, як правило, безпечні, але глибокі вм'ятини можуть серйозно загрожувати вашому здоров'ю. Вони можуть порушити герметичність упаковки, що дасть змогу бактеріям проникнути всередину і зіпсувати продукт. Джексон радить уважно оглядати консерви на наявність таких ушкоджень, адже вони можуть призвести до небезпечних наслідків.

Жінка, яка обирає консерви

Іржа

Навіть невеликі плями іржі на консервній банці можуть свідчити про те, що їжа всередині може бути небезпечною для вживання. Іржа ослаблює метал, що збільшує ризик потрапляння шкідливих речовин у продукт. За словами Джексона, навіть незначна корозія може зробити консерви небезпечними для вживання.

Випуклість банки

Якщо банка помітно випукла, це є явним знаком проблеми. Випуклість зазвичай свідчить про накопичення газів через розмноження бактерій усередині банки. Такі продукти небезпечні для здоров'я, і їх слід негайно викинути. Якщо при відкриванні з банки виливається рідина, це може бути ознакою бактеріальної активності і псування продукту.

Консервована риба. Фото: Youtube

Як правильно зберігати консерви?

Джексон наголошує на важливості правильного зберігання консервів. Вологість і перепади температур, наприклад, у шафі над раковиною, можуть значно скоротити термін придатності продуктів. Вкрай низькі температури можуть призвести до того, що банки лопнуть, відкриваючи доступ для повітря та вологи, що спричиняє корозію та забруднення. Для збереження якості та безпеки консервів важливо зберігати їх у стабільному, помірному кліматі.

Продукти з високою кислотністю, як-от помідори, можуть залишатися свіжими до 18 місяців після закінчення терміну придатності завдяки своїй природній кислотності. Водночас м'ясо та овочі можуть зберігати свою свіжість від двох до п'яти років за умови правильного зберігання.

Раніше ми розповідали, що Дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі

Також,Комарі більше не проблема: як зняти свербіж без аптечних засобів

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ