Перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших

Перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших

Нещодавно ми розповідали, як приготувати смачний фарширований перець із капустою, а тепер черга дійшла до баклажанів. Цей варіант виходить ще смачнішим.

Процеси приготування вимагають часу та зусиль, але ви точно не пошкодуєте, адже це дуже смачна закуска на зиму.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Болгарський перець 10 шт.
  • Баклажан 3 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Кріп 1 пуч.
  • Часник 1 шт.
  • Тархун 6 г
  • Соняшникова олія на смак
  • Вода 1 л
  • Сіль 1,5 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Оцет 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний перець (горошком) 12 шт.

Спосіб приготування:

Промийте і виріжте плодоніжку у болгарського перцю, а також видалить насіння та щільні прожилки. Помістіть перець в каструлю з окропом і проваріть 5 хвилин, не довше. Дістаньте та залиште охолоджуватися.

Промийте та видаліть плодоніжку у баклажанів, наріжте їх слайсами вздовж. Обсмажте на сковороді до рум'яності та за допомогою паперових рушників видаліть зайву олію.

Ретельно промийте петрушку, кріп та листя тархуна. Обсушити їх. Дрібно наріжте зелень. Очистіть часник і пропустіть через прес. Додати часник до зелені. Добре перемішайте.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

На остиглий слайс із баклажану викладете начинку із зелені та часнику. Поверніть все щільно у рулетик. Зробіть це з усіма овочевими пластами.

Усередині кожного перцю помістіть кілька рулетиків із баклажанів, щільно викладіть перці в чисті та сухі банки. Додайте в кожну ємність по 1 лавровому листі і по 6 горошин чорного перцю.

Для маринаду в каструлю влийте воду, всипте цукор та сіль. Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте столовий оцет, добре все перемішайте і заберіть каструлю з плити.

Залийте фаршировані перці киплячим маринадом. Накрийте банки кришками. Помістіть їх у каструлю, дно якої застелено рушником. Влийте воду, щоб вона доходила до плічок банок. Надішліть каструлю з майбутніми заготовками на вогонь. Доведіть воду до кипіння. Тримайте банки на плиті протягом 45 хвилин, встановивши середній вогонь. Потім щільно закрийте кришками ємності. Переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою.

Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків