Перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших

Перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших

Нещодавно ми розповідали, як приготувати смачний фарширований перець із капустою, а тепер черга дійшла до баклажанів. Цей варіант виходить ще смачнішим.

Процеси приготування вимагають часу та зусиль, але ви точно не пошкодуєте, адже це дуже смачна закуска на зиму.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Болгарський перець 10 шт.
  • Баклажан 3 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Кріп 1 пуч.
  • Часник 1 шт.
  • Тархун 6 г
  • Соняшникова олія на смак
  • Вода 1 л
  • Сіль 1,5 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Оцет 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний перець (горошком) 12 шт.

Спосіб приготування:

Промийте і виріжте плодоніжку у болгарського перцю, а також видалить насіння та щільні прожилки. Помістіть перець в каструлю з окропом і проваріть 5 хвилин, не довше. Дістаньте та залиште охолоджуватися.

Промийте та видаліть плодоніжку у баклажанів, наріжте їх слайсами вздовж. Обсмажте на сковороді до рум'яності та за допомогою паперових рушників видаліть зайву олію.

Ретельно промийте петрушку, кріп та листя тархуна. Обсушити їх. Дрібно наріжте зелень. Очистіть часник і пропустіть через прес. Додати часник до зелені. Добре перемішайте.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

На остиглий слайс із баклажану викладете начинку із зелені та часнику. Поверніть все щільно у рулетик. Зробіть це з усіма овочевими пластами.

Усередині кожного перцю помістіть кілька рулетиків із баклажанів, щільно викладіть перці в чисті та сухі банки. Додайте в кожну ємність по 1 лавровому листі і по 6 горошин чорного перцю.

Для маринаду в каструлю влийте воду, всипте цукор та сіль. Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте столовий оцет, добре все перемішайте і заберіть каструлю з плити.

Залийте фаршировані перці киплячим маринадом. Накрийте банки кришками. Помістіть їх у каструлю, дно якої застелено рушником. Влийте воду, щоб вона доходила до плічок банок. Надішліть каструлю з майбутніми заготовками на вогонь. Доведіть воду до кипіння. Тримайте банки на плиті протягом 45 хвилин, встановивши середній вогонь. Потім щільно закрийте кришками ємності. Переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою.

Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как избежать ошибок при посадке роз осенью: хозяйки поделились хитростями

Светлана Гринчук сообщила об одобрении Верховной Радой рамочного климатического Закона: "Практические шаги по достижению климатической нейтральности"

Россия ударила по многоэтажке в Харькове: есть погибшие

Потеря зрения, тонкие конечности и похудение: украинцев предупредили об опасной погоде

Светлана Гринчук сообщила об одобрении рамочного климатического Закона: "Мы начинаем строить свою собственную климатическую повестку дня"

Мария Ланг рассказала о деоккупации ЗАЭС: «В один момент они просто ее покинут»

Томатный суп с запеченными помидорами: простой и вкусный рецепт

Почти 80% украинцев одобряют достройку блоков Хмельницкой АЭС

Переселенцы в Украине "жертвуют" до 70% дохода только на аренду: "Забрали еще крохи ВПО"

"Мені це нагадує ситуацію з Резніковим": журналіст запідозрив, що Умєров злякався

Не нужно идти в ТЦК: для украинцев ввели новые правила призыва

Гора углей и обломков: журналист отреагировал на пропаганду РФ о захвате Угледара

Paramount Game Studios анонсировала экшен-RPG по миру Аанга из "Аватара"

Спасают жизнь: ценные медицинские материалы от БФ молодежной инициативы "Надежда" получили больницы Днепропетровской и Криворожской областей

Годовщина удара по Крымскому мосту: эксперт рассказал, когда ВСУ добьют его