Підійде будь-яка начинка: рецепт мʼякого та смачного тіста для пиріжків

Підійде будь-яка начинка: рецепт мʼякого та смачного тіста для пиріжків

Рецептом ідеального дріжджового тіста для пиріжків поділилася українська фудблогерка Юлія Мікуліч, воно дуже просто готується та виходить дуже слухняним.

Інгредієнти для тіста (в розрахунку на ~ 12 пиріжків):

  • молоко - 250 г
  • цукор - 1,5 ст.л.
  • дріжджі сухі - 1,5 ч.л.
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • яйце - 1 шт. + 1 шт. для змащування пиріжків
  • олія - ​​60 г
  • борошно ~ 500 г

Для начинки цього разу кулінар використала смажений фарш із цибулею, але начинку можна додавати абсолютно будь-яку.

В миску до теплого молока додаємо цукр і сухі дріжджі, перемішуємо, накриваємо та лишаємо на 10-15 хвилин до появи дріжджової "шапочки".

Після цього додаємо яйце, олію, сіль і перемішуємо до однорідності. Частинами всипаємо борошно. Спершу перемішуємо тісто віничком у мисці, а коли воно збереться в кулю, перекладаємо на припилений борошном стіл і руками вимішуємо тісто приблизно 7 хвилин.

Тісто вийде мʼяким і пружний. Кладемо його в миску, накриваємо та лишаємо в теплому місці, щоб воно збільшилося в два-три рази.

Коли тісто підійде, обминаємо його та ділимо на 12 кульок. Розкачуємо тісто, викладаємо начинку та формуємо пиріжки. Викладаємо пиріжки на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і лишаємо ще на пів години.

Змащуємо пиріжки збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до румʼяності (приблизно 25 хвилин).

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі