Підійде будь-яка начинка: рецепт мʼякого та смачного тіста для пиріжків
Рецептом ідеального дріжджового тіста для пиріжків поділилася українська фудблогерка Юлія Мікуліч, воно дуже просто готується та виходить дуже слухняним.
Інгредієнти для тіста (в розрахунку на ~ 12 пиріжків):
- молоко - 250 г
- цукор - 1,5 ст.л.
- дріжджі сухі - 1,5 ч.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
- яйце - 1 шт. + 1 шт. для змащування пиріжків
- олія - 60 г
- борошно ~ 500 г
Для начинки цього разу кулінар використала смажений фарш із цибулею, але начинку можна додавати абсолютно будь-яку.
В миску до теплого молока додаємо цукр і сухі дріжджі, перемішуємо, накриваємо та лишаємо на 10-15 хвилин до появи дріжджової "шапочки".
Після цього додаємо яйце, олію, сіль і перемішуємо до однорідності. Частинами всипаємо борошно. Спершу перемішуємо тісто віничком у мисці, а коли воно збереться в кулю, перекладаємо на припилений борошном стіл і руками вимішуємо тісто приблизно 7 хвилин.
Тісто вийде мʼяким і пружний. Кладемо його в миску, накриваємо та лишаємо в теплому місці, щоб воно збільшилося в два-три рази.
Коли тісто підійде, обминаємо його та ділимо на 12 кульок. Розкачуємо тісто, викладаємо начинку та формуємо пиріжки. Викладаємо пиріжки на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і лишаємо ще на пів години.
Змащуємо пиріжки збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до румʼяності (приблизно 25 хвилин).