Пиріжки на кефірі за 15 хвилин: як зробити швидко та смачно
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, як можна за кілька хвилин зробити частування для всієї родини.
Поєднання варених яєць, зеленої цибулі та сиру робить начинку ніжною та ароматною, а кефірне тісто надає пиріжкам м'якість та легкість. Ці пиріжки чудово підійдуть як для перекушування, так і для обіду.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка (200 мл)
- Борошно – 300 г
- Сіль - 1 ч. л.
- цукор - 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Варені яйця – 4 шт.
- Зелена цибуля – 8 стебел
- Твердий сир або моцарелла – 100 г
- Олія для смаження
Процес приготування:
У глибокій мисці змішати кефір із сіллю, цукром та розпушувачем. Додати яйце і поступово вводити борошно, замісивши м'яке тісто.
Варені яйця нарізати кубиками, зелену цибулю подрібнити, а сир натерти. Усі підготовлені інгредієнти додати в тісто і ретельно перемішати до однорідності.
На розігріту сковороду викласти тісто за допомогою великої ложки, формуючи пиріжки. Смажити на середньому вогні з обох боків, не обов'язково щоб була скоринка - навіть без неї вони будуть смачними і дуже приємними на смак.