Пиріжки на кефірі за 15 хвилин: як зробити швидко та смачно
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F7290fb4a4270521a97cda947f9303a6e.jpg)
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, як можна за кілька хвилин зробити частування для всієї родини.
Поєднання варених яєць, зеленої цибулі та сиру робить начинку ніжною та ароматною, а кефірне тісто надає пиріжкам м'якість та легкість. Ці пиріжки чудово підійдуть як для перекушування, так і для обіду.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка (200 мл)
- Борошно – 300 г
- Сіль - 1 ч. л.
- цукор - 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Варені яйця – 4 шт.
- Зелена цибуля – 8 стебел
- Твердий сир або моцарелла – 100 г
- Олія для смаження
Процес приготування:
У глибокій мисці змішати кефір із сіллю, цукром та розпушувачем. Додати яйце і поступово вводити борошно, замісивши м'яке тісто.
Варені яйця нарізати кубиками, зелену цибулю подрібнити, а сир натерти. Усі підготовлені інгредієнти додати в тісто і ретельно перемішати до однорідності.
На розігріту сковороду викласти тісто за допомогою великої ложки, формуючи пиріжки. Смажити на середньому вогні з обох боків, не обов'язково щоб була скоринка - навіть без неї вони будуть смачними і дуже приємними на смак.