Пісне та легке: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт м'якого печива з апельсином
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити пісне печиво із апельсином. Так, у соціальній мережі "Мастер Шеф" розповіла детальний варіант приготування пісного шоколадно-апельсинового печива з горіхами, вийде дуже ароматно.
Інгредієнти:
- 300 г борошна (10 ст. л. з гіркою)
- 40 г какао-порошку (4 ст. л. без гірки)
- 140 г цукрової пудри (7 ст. л. без гірки)
- 8 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
- Дрібка солі
- 150 мл рафінованої соняшникової олії (10 ст. л.)
- 130 мл апельсинового фрешу чи води (9 ст. л.)
- Цедра одного апельсина
Додатково:
- 40 г цукрової пудри (2 ст. л. без гірки)
- 50 г горіхів (мигдаль, кешью або волоський горіх) (1/2 склянки)
Технологія приготування:
Натріть цедру апельсина, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.
Видавити сік з апельсина. Можна використовувати воду, чай чи каву замість соку.
У мисці змішайте фреш з цедрою, олію та цукрову пудру. Ретельно перемішайте.
"Мастер Шеф" Глинська радить, за допомогою занурювального блендера збийте масу кілька хвилин до утворення емульсії.
Просійте в масу сухі інгредієнти: какао-порошок, розпушувач, сіль та борошно.
Ретельно перемішайте тісто силіконовою лопаткою.
Сформуйте невеликі кульки діаметром 3-3,5 см. Обваляйте їх у цукровій пудрі та помістіть горішок у середину кожного.
Розмістіть форму печива на пергаменті і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 175 градусів протягом 15-16 хвилин, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.