Піца вийде ідеальною: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт тіста та томатного соусу

Піца вийде ідеальною: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт тіста та томатного соусу

Цього разу у себе в Instagram суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав простий і швидкий рецепт тіста та томатного соусу для піци.

Щоб приготувати тісто, "Мастер Шеф" Ярославський бере (у розрахунку на три піци):

  • вода (тепла) - 330 г
  • мед або цукор - 20 г
  • дріжджі свіжі - 10-12 г
  • сіль - 7 г
  • борошно - 500 г
  • олія оливкова - 20 г

Дріжджі та мед "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розчиняє в теплій воді та лишає на 15 хвилин для активації. Після цього додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто та вмішуємо олію. Готове тісто накриваємо (рушником чи плівкою) та лишаємо підходити - приблизно 30 хвилин у теплі.

"Через 30 хвилин мокрими руками закласти тісто у 4 рази і знов накрити, можна повторити пару разів так", - пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.

Коли тісто добре підійде, ділимо його на три частини, формуємо з них кульки, даємо відпочити ще 15 хвилин, а потім на подрібненій кукурудзяній крупі формуємо коржі, як на відео, діаметром близько 30 см. Викладаємо основу для піци на пергамент.

Для приготування томатного соусу для піци нам знадобляться такі інгредієнти:

  • томати у власному соку - 800 г
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 2-4 зубчики
  • олія оливкова - 50 г
  • сіль, перець, сухий орегано, можна додати трішки чебрецю та розмарину

Цибулю "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає довільними шматочками, злегка обсмажує з додаванням олії, додає подрібнений часник, томати та спеції та готує на малому вогні протягом 20 хвилин. Готовий соус для ідеальної консистенції перетираємо через сито або перебиваємо блендером.

На коржі шеф-кухар викладає по 120 г соусу та 100 г моцарели та випікає в максимально розігрітій духовці до румʼяності (12-14 хвилин). Уже на готову піцу можна додати ще сиру, свіжу зелень, мʼясну начинку

Поділитися сюжетом

Останні новини

Українець "під кайфом" спробував втекти від копів на авто, і зателефонував до поліції: все, як у GTA

Оподаткування посилок з-за кордону: українців готують до великих змін

Швидкий салат з яблуком та горіхами: "Майстер Шеф" дав корисні поради

"Пристрасть, елегантність і тепло": Андре Тан назвав головний колір моди осені 2024

Доведеться заплатити 18% від продажу: українців попередили про черговий родаток

Школярів годуватимуть за новими правилами

Військові обурені крадіжкою мільйонів із громади міста на рекламу, коли окупанти за 200 км: "Мер у долі?"

Неприємний сюрприз від "Ощадбанку": як не потрапити в пастку

Рецепт нашвидкуруч: ніжне кокосове печиво з чотирьох інгредієнтів від "Мастер Шефа" Лізи Глинської

Риба перетвориться на небезпеку: чому після 50 років варто змінити раціон

Повістка поштою: як відрізнити звичайний лист від листа з ТЦК

Українців депортуватимуть з Європи: виженуть і більше не пустять

Де потрібно залишити воду та мило 13 жовтня і як захиститися від бід: обряди та заборони на день Іверської ікони

Гороскоп на 13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: що приготував вам Всесвіт

Зустрічатимемо Сонце о 3 ночі: коли Україна востаннє перейде на "зимовий час"