Побалуйте себе чимось оригінальним: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт м'якого бананового хліба

Побалуйте себе чимось оригінальним: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт м'якого бананового хліба

Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала ідеальний варіант хліба, що зможе приємно здивувати. "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова наголошує, що для цього десерту можна використовувати як свіжі, так і стиглі (почорнілі) банани. Якщо ви бажаєте зробити банани ще солодкими, можна заморозити їх і розморозити перед приготуванням.

Інгредієнти:

  • 115 г волоських горіхів
  • 230 г пшеничного борошна
  • 4 шт. бананів (450 г) + 1 шт.
  • 150 г цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача тіста
  • 1/4 ч. ложки соди
  • 1 ч. ложка кориці
  • 2 яйця
  • 115 г вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру

Приготування:

Спочатку злегка підсушіть волоські горіхи в духовці при 100 градусах, дайте їм охолонути і подрібніть, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

У глибокій мисці поєднуйте яйця та цукор. Можна розмішувати без використання міксера, просто добре збийте віночком. Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім додайте його в суміш із яєць та цукру, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Потім додайте туди банани і добре розмішайте віночком до отримання однорідної маси.

Якщо банани надто жорсткі, краще їх подрібніть блендером.

"Мастер Шеф" Литвинова додала, до борошна додайте соду, ванільний цукор, розпушувач тіста, корицю і ретельно перемішайте. Процідіть суміш через сито, щоб позбутися грудок. Акуратно перемішайте сухі інгредієнти в мокрій суміші, потім додайте подрібнені волоські горіхи і продовжуйте заважати, поки|доки| не отримаєте однорідне тісто.

Візьміть форму для випікання та викладіть її пергаментним папером. Щоб полегшити вилучення хліба із форми, змастіть пергамент олією. Перекладіть тісто у форму і, за бажання, розмістіть цілий банан зверху, трохи втопивши його в тісті, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Поставте форму в розігріту до 160 градусів духовку та випікайте хліб протягом 55-60 хвилин. Готовність можна перевірити, встромивши в центр хліба дерев'яну шпажку.

Дайте готовому хлібу трохи охолонути, потім витягніть його з форми та подавайте до столу, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ