Побалуйте себе чимось оригінальним: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт м'якого бананового хліба
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fdfa4f3c4ecdebe136924cf375c6bda59.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала ідеальний варіант хліба, що зможе приємно здивувати. "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова наголошує, що для цього десерту можна використовувати як свіжі, так і стиглі (почорнілі) банани. Якщо ви бажаєте зробити банани ще солодкими, можна заморозити їх і розморозити перед приготуванням.
Інгредієнти:
- 115 г волоських горіхів
- 230 г пшеничного борошна
- 4 шт. бананів (450 г) + 1 шт.
- 150 г цукру
- 1 ч. ложка розпушувача тіста
- 1/4 ч. ложки соди
- 1 ч. ложка кориці
- 2 яйця
- 115 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
Спочатку злегка підсушіть волоські горіхи в духовці при 100 градусах, дайте їм охолонути і подрібніть, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
У глибокій мисці поєднуйте яйця та цукор. Можна розмішувати без використання міксера, просто добре збийте віночком. Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім додайте його в суміш із яєць та цукру, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Потім додайте туди банани і добре розмішайте віночком до отримання однорідної маси.
Якщо банани надто жорсткі, краще їх подрібніть блендером.
"Мастер Шеф" Литвинова додала, до борошна додайте соду, ванільний цукор, розпушувач тіста, корицю і ретельно перемішайте. Процідіть суміш через сито, щоб позбутися грудок. Акуратно перемішайте сухі інгредієнти в мокрій суміші, потім додайте подрібнені волоські горіхи і продовжуйте заважати, поки|доки| не отримаєте однорідне тісто.
Візьміть форму для випікання та викладіть її пергаментним папером. Щоб полегшити вилучення хліба із форми, змастіть пергамент олією. Перекладіть тісто у форму і, за бажання, розмістіть цілий банан зверху, трохи втопивши його в тісті, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Поставте форму в розігріту до 160 градусів духовку та випікайте хліб протягом 55-60 хвилин. Готовність можна перевірити, встромивши в центр хліба дерев'яну шпажку.
Дайте готовому хлібу трохи охолонути, потім витягніть його з форми та подавайте до столу, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.