Покращений рецепт: кулінар показала, як приготувати ідеальні голубці

Покращений рецепт: кулінар показала, як приготувати ідеальні голубці

Популярна фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина у себе в Instagram показала, як приготувати ідеальні українські голубці.

Кулінар видала кілька своїх секретів, завдякий яким голубці виходять найсмачнішими:

  • робимо їх маленькими;
  • перед тушкуванням обсмажуємо з усіх боків;
  • тушкуємо лише в духовці і лише в соусі, без додавання води.

Для приготування голубців нам знадобляться такі інгредієнти:

  • капуста - 2-3 качани (маленькі)
  • рис - 1 склянка
  • фарш мʼясний - 500-700 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • сіль і перець - на смак

Для томатного соусу беремо:

  • цибуля - 1-2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • томатна паста - 4 ст.л.
  • вода ~ 500-700 г
  • сметана - 100 г
  • сіль, перець, лавровий лист, трішки цукру

Капусту бланшуємо в киплячій воді до мʼякості. Щоб було зручніше знімати листки, качан краще попередньо вирізати.

Рис відварюємо до готовності. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо їх на олії до мʼякості.

Змішуємо відварений рис, мʼясний фарш, обсмажені цибулю та моркву, додаємо сіль і перець на смак. Формуємо голубці, як на відео, а потім обсмажуємо їх до золотистої скоринки з усіх боків.

Щоб приготувати соус, цибулю також нарізаємо кубиками, моркву натираємо та обсмажуємо до мʼякості. До засмажки додаємо томатну пасту, воду, сіль, перець, лавровий лист і трішки цукру, тушкуємо приблизно 10-15 хвилин, а в кінці додаємо сметану та перемішуємо соус.

У каструлю для запікання викладаємо шар соусу, потім голубці, й так чергуємо, щоб верхнім шаром також був соус. Накриваємо кришкою та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину, а потім зменшуємо температуру до 160 градусів і тушкуємо ще 1 годину.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ