Покращений рецепт: кулінар показала, як приготувати ідеальні голубці

Покращений рецепт: кулінар показала, як приготувати ідеальні голубці

Популярна фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина у себе в Instagram показала, як приготувати ідеальні українські голубці.

Кулінар видала кілька своїх секретів, завдякий яким голубці виходять найсмачнішими:

  • робимо їх маленькими;
  • перед тушкуванням обсмажуємо з усіх боків;
  • тушкуємо лише в духовці і лише в соусі, без додавання води.

Для приготування голубців нам знадобляться такі інгредієнти:

  • капуста - 2-3 качани (маленькі)
  • рис - 1 склянка
  • фарш мʼясний - 500-700 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • сіль і перець - на смак

Для томатного соусу беремо:

  • цибуля - 1-2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • томатна паста - 4 ст.л.
  • вода ~ 500-700 г
  • сметана - 100 г
  • сіль, перець, лавровий лист, трішки цукру

Капусту бланшуємо в киплячій воді до мʼякості. Щоб було зручніше знімати листки, качан краще попередньо вирізати.

Рис відварюємо до готовності. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо їх на олії до мʼякості.

Змішуємо відварений рис, мʼясний фарш, обсмажені цибулю та моркву, додаємо сіль і перець на смак. Формуємо голубці, як на відео, а потім обсмажуємо їх до золотистої скоринки з усіх боків.

Щоб приготувати соус, цибулю також нарізаємо кубиками, моркву натираємо та обсмажуємо до мʼякості. До засмажки додаємо томатну пасту, воду, сіль, перець, лавровий лист і трішки цукру, тушкуємо приблизно 10-15 хвилин, а в кінці додаємо сметану та перемішуємо соус.

У каструлю для запікання викладаємо шар соусу, потім голубці, й так чергуємо, щоб верхнім шаром також був соус. Накриваємо кришкою та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину, а потім зменшуємо температуру до 160 градусів і тушкуємо ще 1 годину.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ