Покращений рецепт: кулінар показала, як приготувати ідеальні голубці

Покращений рецепт: кулінар показала, як приготувати ідеальні голубці

Популярна фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина у себе в Instagram показала, як приготувати ідеальні українські голубці.

Кулінар видала кілька своїх секретів, завдякий яким голубці виходять найсмачнішими:

  • робимо їх маленькими;
  • перед тушкуванням обсмажуємо з усіх боків;
  • тушкуємо лише в духовці і лише в соусі, без додавання води.

Для приготування голубців нам знадобляться такі інгредієнти:

  • капуста - 2-3 качани (маленькі)
  • рис - 1 склянка
  • фарш мʼясний - 500-700 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • сіль і перець - на смак

Для томатного соусу беремо:

  • цибуля - 1-2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • томатна паста - 4 ст.л.
  • вода ~ 500-700 г
  • сметана - 100 г
  • сіль, перець, лавровий лист, трішки цукру

Капусту бланшуємо в киплячій воді до мʼякості. Щоб було зручніше знімати листки, качан краще попередньо вирізати.

Рис відварюємо до готовності. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо їх на олії до мʼякості.

Змішуємо відварений рис, мʼясний фарш, обсмажені цибулю та моркву, додаємо сіль і перець на смак. Формуємо голубці, як на відео, а потім обсмажуємо їх до золотистої скоринки з усіх боків.

Щоб приготувати соус, цибулю також нарізаємо кубиками, моркву натираємо та обсмажуємо до мʼякості. До засмажки додаємо томатну пасту, воду, сіль, перець, лавровий лист і трішки цукру, тушкуємо приблизно 10-15 хвилин, а в кінці додаємо сметану та перемішуємо соус.

У каструлю для запікання викладаємо шар соусу, потім голубці, й так чергуємо, щоб верхнім шаром також був соус. Накриваємо кришкою та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину, а потім зменшуємо температуру до 160 градусів і тушкуємо ще 1 годину.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как вырастить имбирь в домашних условиях: правила щедрого урожая

1000 евро в год работы: украинцев поощряют искать работу

Украинец потерял 20 000 грн с карточки Monobank: просто воспользовался банкоматом "Привата"

Вкуснейший десерт с тыквой: звезда "Мастер Шеф" показала интересный рецепт

Что делать, если ваш близкий пропал: как работает реестр поиска людей в Украине

Для октября это редкость: синоптик сообщила об аномалии с погодой

Пенсии едва хватит на хлеб: украинцам показали, сколько получат до конца года

Новые правила для водителей: что нужно знать

Когда лучше сажать морковь для раннего урожая: опытные огородники дали полезные советы

На государство лучше не рассчитывать: как самостоятельно обеспечить себе комфортную старость

Секрет в заправке: рецепт вкуснейшего салата со свеклой от победительницы "Мастер Шеф"

Люди остались без зарплаты: monobank не позволил украинцам получить деньги

Дмитрий Спивак и повышении налогов в Украине: «Они просто живут все в другом мире»

ТЦК снова будут штурмовать очереди: новые сроки явки создадут коллапс – адвокат

Владимир Кличко и "Украинская команда" привезли помощь защитникам на Донбасс, - Артур Палатный