Покращений рецепт окрошки: "Мастер Шеф" Глінська поділилася секретами приготування

Покращений рецепт окрошки: "Мастер Шеф" Глінська поділилася секретами приготування

Переможниця другого сезону та колишня суддя проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати смачнющу окрошку на кефірі та бульйоні.

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує бульйон. Для цього нам знадобиться:

  • цибуля ріпчаста - 1 шт. (приблизно 100 г)
  • морква - 1 шт.
  • філе куряче (але за бажанням можете брати телятину чи яловичину) - 400 г

У воду відправляємо очищені цибулю та моркву (цілими), куряче філе, підсолюємо та варимо бульйон. Першу воду "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить зливати.

Далі для приготування окрошки беремо такі інгредієнти:

  • курячий бульйон - 1 л + відварене куряче філе
  • кефір 2,5% - 600 г
  • сметана жирністю 15-20% - 150 г
  • огірки - 2 шт. середнього розміру
  • редис - 200 г (приблизно 12-15 шт.)
  • картопля - 3 шт. середнього розміру
  • яйця - 3 шт.
  • зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - за смаком
  • гірчиця - 1 ст.л.
  • сіль - за смаком

Яйця відварюємо круто. Картоплю чистимо та відварюємо в підсоленій воді. Огірки та редиску "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська чистить від шкірки.

Відварені яйця та картоплю, огірки, редиску, куряче філе нарізаємо маленькими кубиками (приблизно 0,5 см). Дрібно нарізаємо зелень. Змішуємо всі нарізані інгредієнти у великій мисці чи каструлі.

Додаємо охолоджений бульйон, кефір, сметану та добре все перемішуємо. Додаємо гірчицю, сіль і перець за смаком і знову все добре перемішуємо.

Перед подачею "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська відправляє окрошку на кілька годин у холодильник, щоб вона охолола.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Жовтень 2024 принесе нові ризики та труднощі: гороскоп на місяць для всіх знаків Зодіаку

Відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків

Чи вигідно встановлювати двозонний лічильник у 2024 році: пояснення обленерго

"ПриватБанк" вимагає сплатити борг після крадіжки з картки: чоловік звернувся до кіберполіції

Журналістка влаштувала скандал навколо батальйону, який відмовився іти у Вугледар

"Знаємо, як ви чекали...": озвучено дату прем'єри тринадцятого сезону "Холостяка"

Як зробити зиму смачнішою: рецепт фаршированих помідорів із гостринкою

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Порушення створює небезпеку: українцям загрожує штраф у розмірі 680 гривень

Дружина-росіянка нардепа потрапила в складну ситуацію

"Світ не змінювався, моя ніжна...": Соловий сама прийшла до колишнього Сергія Жадана

Які дерева обов'язково потрібно обрізати восени: корисні лайфхаки

Що робити, коли зникає світло: ДТЕК назвали головні кроки

Закарпатські смаки: паштет із квасолі та сушених грибів, який легко зробити вдома

Членство України в НАТО та завершення війни: у Financial Times дізналися про переговори