Покращений рецепт окрошки: "Мастер Шеф" Глінська поділилася секретами приготування
Переможниця другого сезону та колишня суддя проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати смачнющу окрошку на кефірі та бульйоні.
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує бульйон. Для цього нам знадобиться:
- цибуля ріпчаста - 1 шт. (приблизно 100 г)
- морква - 1 шт.
- філе куряче (але за бажанням можете брати телятину чи яловичину) - 400 г
У воду відправляємо очищені цибулю та моркву (цілими), куряче філе, підсолюємо та варимо бульйон. Першу воду "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить зливати.
Далі для приготування окрошки беремо такі інгредієнти:
- курячий бульйон - 1 л + відварене куряче філе
- кефір 2,5% - 600 г
- сметана жирністю 15-20% - 150 г
- огірки - 2 шт. середнього розміру
- редис - 200 г (приблизно 12-15 шт.)
- картопля - 3 шт. середнього розміру
- яйця - 3 шт.
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - за смаком
- гірчиця - 1 ст.л.
- сіль - за смаком
Яйця відварюємо круто. Картоплю чистимо та відварюємо в підсоленій воді. Огірки та редиску "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська чистить від шкірки.
Відварені яйця та картоплю, огірки, редиску, куряче філе нарізаємо маленькими кубиками (приблизно 0,5 см). Дрібно нарізаємо зелень. Змішуємо всі нарізані інгредієнти у великій мисці чи каструлі.
Додаємо охолоджений бульйон, кефір, сметану та добре все перемішуємо. Додаємо гірчицю, сіль і перець за смаком і знову все добре перемішуємо.
Перед подачею "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська відправляє окрошку на кілька годин у холодильник, щоб вона охолола.